Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Benjamina našli ležať pred nemocnicou: Lekári mu dávali 1% šancu, že prežije! Prebral sa a jeho slová všetkých šokovali

Benjamina Brennana donútili vypiť trištvrte litra rumu. Zobraziť galériu (3)
Benjamina Brennana donútili vypiť trištvrte litra rumu. (Zdroj: YouTube/ABC 7 Chicago)

SAN DIEGO - Študent Benjamin Brennan (21) podal žalobu po tom, čo bol údajne nútený vypiť 750 ml rumu za 30 minút. Keď upadol do bezvedomia, vyhodili ho pred nemocnicu.

Univerzitný študent bol údajne ponechaný v kóme a dostal jednopercentnú šancu na prežitie po tom, čo bol nútený vypiť extrémne množstvo alkoholu počas iniciačného rituálu.

Ján Horecký približuje novelu školského zákona: Nový systém podporných opatrení pomôže všetkým deťom na školách (Zdroj: TASR/ Jakub Kotian)

Študent Štátnej univerzity v San Diegu Benjamin Brennan podal žalobu proti bratstvu Kappa Sigma a deviatim bývalým členom kvôli údajnému šikanovaniu. V žalobe sa hovorí, že v apríli 2021, keď mal iba 19 rokov, bol nútený vypiť 750 ml rumu za 30 minút. Uvádza sa v ňom tiež, že už bol bezbranný a nedokázal stáť alebo hovoriť a že členovia bratstva ho bili pádlami a inými predmetmi.

Členovia mali nechať jeho bezvládne telo na nemocničnom parkovisku, pričom nemocničný personál ho neskôr našiel a nasadil mu podporu života. 

Benjamina našli ležať pred
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/ABC 7 Chicago)

"Následne našiel nemocničný personál žalobcu Brennana v bezvedomí, zvracal a nechránil si dýchacie cesty. Žalobcu Brennana umiestnili na podporu života, intubovali a ošetrujúci lekári mu dali 1 percento šance na prežitie vzhľadom na jeho vážny stav a hladinu alkoholu v krvi. V jeho systéme bol tiež nájdený tetrahydrokanabinol alebo THC,“ uvádza sa v žalobe.  

"Napriek tomu, že lekári dávali Brennanovi menej ako jednopercentnú šancu na prežitie, Brennan zázračne prežil a je na veľmi dlhej a náročnej ceste k uzdraveniu," dodáva sa v žalobe.

Benjamina Brennana donútili vypiť trištvrte litra rumu.
Zobraziť galériu (3)
Benjamina Brennana donútili vypiť trištvrte litra rumu.  (Zdroj: YouTube/ABC 7 Chicago)

Národné bratstvo Kappa Sigma, dnes už neexistujúca pobočka Štátnej univerzity v San Diegu a niekoľko jeho suspendovaných členov sú menovaní v žalobe. Tvrdí tiež, že členovia skupiny sa pokúsili zakryť to, čo sa stalo, a povedali vyšetrovateľom, že s tým nemajú nič spoločné.

Brennanov právnik James Frantz povedal pre ABC7 : "Nemôže pracovať a nevieme, či bude môcť. Teraz sa nemôže vrátiť do školy."

Mitchell B. Wilson, výkonný riaditeľ národného bratstva Kappa Sigma, povedal pre Fox News Digital, že bratstvo „dôkladne preskúma (žalobu)“ a dodal: „To, čo sa stalo Benjaminovi Brennanovi, je za každých okolností neprijateľné a bratstvo Kappa Sigma zasiahlo proti jednotlivcom, ktorí boli do prípadu zapletení. Ako organizácia pokračujeme v neústupnom odpore proti obťažovaniu, zneužívaniu alkoholu a ohrozeniu zdravia a bezpečnosti akejkoľvek osoby."

Štátna univerzita v San Diegu pre FOX 5 San Diego uviedla, že „nemá komentár k žalobe, v ktorej nie je menovaná“.

Univerzita však dodala, že Kappa Sigme bola v roku 2020 pozastavená prevádzka a v roku 2022 bola vylúčená z univerzity.

Viac o téme: AlkoholNemocnicaVysoká školaRituálBenjamin Brennan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu