Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Česká polícia odhalila na hranici so Slovenskom migrantov v dodávke

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LANŽHOT - Hliadka českej cudzineckej polície odhalila v stredu na bývalom hraničnom priechode Lanžhot medzi Kútmi a Břeclavou dodávku s migrantmi. V rámci readmisnej dohody ich zrejme vráti späť na Slovensko. Česká polícia to uviedla na sociálnej sieti Twitter.

"Dnes krátko po 12.00 hod. odhalila hliadka cudzineckej polície na bývalom hraničnom priechode Lanžhot v okrese Břeclav dodávku s migrantmi. So zadržaným prevádzačom bude začaté trestné stíhanie pre organizovanie a umožnenie nedovoleného prekročenia štátnej hranice," napísala polícia k priloženému videu.

So zaistenými migrantmi najskôr uskutočnia neodkladné úkony a následne ČR požiada Slovensko o readmisiu týchto osôb späť do SR. Z dôvodu vysokého nárastu počtu tranzitujúcich utečencov zaviedla ČR v septembri minulého roka dočasné kontroly na 27 bývalých hraničných priechodoch so Slovenskom a na tzv. zelenej hranici. Začiatkom februára ich česká vláda zrušila s tým, že v prihraničnej oblasti bude platiť takzvaný zvýšený dohľad.

Vedúci predstavitelia rezortov vnútra krajín Vyšehradskej štvorky (V4) sa začiatkom marca na stretnutí v Pezinku zhodli, že v téme nelegálnej migrácie chcú vystupovať v dialógu s Európskou komisiou spoločne. Zhodujú sa, že najúčinnejším opatrením je ochrana vonkajšej hranice Schengenu.

Viac o téme: DodávkaPolícia MigrantiLanžhotČesko-slovenské hraniceBývalý hraničný priechodČeská cudzinecká polícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu