Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Príšerný prípad nezodpovednej babky: Mala postrážiť dve deti! To, čo sa stalo potom, naháňa hrôzu

Stará mama Tracey s Ezrom
Stará mama Tracey s Ezrom (Zdroj: Kaila Nix/Facebook)

TALLAHASSEE - Tento príbeh z Floridy znie priam neuveriteľne. Žene počas jedného roka zomreli obidve vnúčatá, ktoré jej dcéra zverila na varovanie. V obidvoch prípadoch bola dôvodom jej nepozornosť. Otázne je, prečo jej dcéra po prvom tragickom incidente, pri ktorom zomrel jej malý synček, dovolila strážiť aj jeho sestričku.

Kaila Nixová nechala svojho 16-mesačného syna Ezru povarovať matke Tracey Nixovej (65) tri dni pred Vianocami 2021. V tom čase bola tehotná s dcérou Uriel. Keď dostala telefonát, že niečo nie je so synčekom v poriadku, ponáhľala sa k matkinmu domu. Cestou spôsobila nehodu, no šialený strach o syna ju hnal ďalej. Opustila auto a bežala po svojich.

Daniela Kralevich sa opäť postavila pred súd kvôli usmrteniu študentky Linh (†18) (Zdroj: Ján Zemiar)

Keď dobehla k maminmu domu, dozvedela sa, že stará pani driemala na pohovke, zatiaľ čo malý Ezra išiel bez dozoru k bazénu. Keď sa zobudila, zavolala na pomoc manžela. Chlapčeka však našli bez života na dne bazéna. Privolaní záchranári boli bezradní. Incident polícia klasifikovala ako nehodu.

Napriek strašnej tragédii, o necelý rok, 1. novembra 2022, Kaila dovolila matke strážiť jej vtedy  sedemmesačnú dcérku Uriel. Dbala na to, aby nebola sama a spoliehala sa na priateľov, s ktorými bola na večeri. Po nej však babička naložila malú Uriel do auta a, i keď to znie neuveriteľne, zabudla ju vo svojom SUV. Podľa New York Post zaparkovala, išla dovnútra, rozprávala sa so svojím psom a hrala na klavíri. Vonku bolo okolo 30 stupňov Celzia. Dievčatko v aute zomrelo v agónii z horúčavy.

"Boli sme znepokojení, ale milovala som svoju mamu a som dcéra, ktorá nejakým spôsobom chcela svoju mamu vo svojom živote a v tej chvíli som si myslela, že jej môžem veriť a dať jej druhú šancu," povedala Kaila Nixová.

Podľa právnika môže žene hroziť trest odňatia slobody na 12 až 30 rokov, ak ju uznajú vinnou z prečinu usmrtenia vnučky.

Viac o téme: OpateraSmrťStará mamaVnuk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu