Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mama štyroch detí zomrela pri rutinnej operácii: Osudovú chybu urobil jeden zo šiestich lekárov

Matka štyroch detí a profesorka matematika prišla o život pri rutinnej operácii Zobraziť galériu (2)
Matka štyroch detí a profesorka matematika prišla o život pri rutinnej operácii (Zdroj: Facebook/Iolanda Gentile)

NEAPOL - Matka a učiteľka matematiky na Pytagorovej strednej škole v Torre Annunziata v Taliansku zomrela po rutinnej operácii. Medzi podozrivými zo zanedbania starostlivosti sú gynekológ, anesteziológ, chirurg a ďalší traja lekári. Po prevoze zo súkromnej kliniky do štátnej jej prestalo biť srdce.

Neznámy páchateľ sa vydával za policajta, spôsobil škodu 10.000 eur (Zdroj: Facebook/Polícia -Bratislavský kraj)

Smrť 52-ročnej profesorky Iolandy Gentile nastala po rutinnej operácii, hysterektómii (pozn.red.: odstránenie maternice), informuje talianske Leggo. Tá patrí k najčastejším gynekologickým operáciám. Predchádza jej však kompletné gynekologické vyšetrenie vrátane CT, sonografie, ale aj vyšetrenie krvného obrazu. Lekári, ktorí jej robili predoperačné vyšetrenie, ale aj operačný tím, budú vypočúvaní a musia objasniť, čo sa stalo 22. marca ráno. Žena absolvovala operáciu na súkromnej klinike Santa Maria La Bruna v Neapole, no po bližšie nešpecifikovaných komplikáciách ju museli previezť do inej nemocnice, kde jej žiaľ ešte predtým, ako ju umiestnili na jednotku intenzívnej starostlivosti, prestalo biť srdce.

Jej príbuzní podali sťažnosť na policajnej stanici v Castellammare a na prokuratúre. Príčina smrti zatiaľ nie je známa, rovnako ako nie je určený vinník. Aktuálne prebieha vyšetrovanie.

Viac o téme: OperáciaúmrtieHysterektómiaIolanda Gentile
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu