Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Muž (55) bol niekoľko minút klinicky mŕtvy: TAKTO opísal, čo vtedy cítil! Telo prestalo byť mojou súčasťou

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN/DERBYSHIRE – Pokiaľ vám niekto povie, že sa ničoho nebojí, takýto človek nemyslí na smrť. Každý z nás totiž nemusí odísť z tohto sveta len ako dôchodca, ktorý posledných 20 rokov len dožíval. Smrť môže prísť náhle a nečakane. Práve preto sa jej tak bojíme. Je to fatálny stav, ktorý sa už nedá zvrátiť. Alebo predsa len?

Kevin Hill (55) z britského Derbyshire pocítil na vlastnej koži, aké to je doslova vrátiť sa medzi živých. Jeho príbeh chytá za srdce, pretože si prešiel ťažkým obdobím, ktoré by zvládol len málokto. V najhoršej chvíli ho dobehla aj smrť, ale Kevin nad ňou dokázal zvíťaziť. 

Je priam neuveriteľné, čo všetko ľudské telo dokáže. Napriek všetkým prírodným vedám, ktoré sa zaoberajú fyzickou aj psychickou stránkou ľudského organizmu, nás niektoré príbehy dokážu doslova posadiť na stoličku. Typickým príkladom je aj spomínaný Kevin, ktorý vyvrátil teóriu, že smrť je konečný stav. Ako informuje Daily Mail, dokonca sa podelil o to, čo pociťoval počas klinickej smrti. 

archívne video

Bojnická nemocnica bude mať nové OAIM (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Nebol súčasťou tela 

Počas vážnej a dlhej operácie srdcovej chlopne, ktorú musel Kevin podstúpiť minulý rok, sa objavili komplikácie. Na niekoľko minút mu prestalo biť srdce. To, že sa napokon prebral, bol zázrak, no ešte väčšie prekvapenie zažil, keď si pamätal na pocity, ktoré prežíval počas klinickej smrti. "Cítil som, akoby sa moje JA oddelilo od zvyšku tela. Nepozeral som sa na seba zhora, ale vedel som, že už nie som súčasťou tela. Bolo to ako v ríši duchov. Vedel som, čo sa stalo, ale napriek všetkému som cítil pocítil pokoj," vyjadril sa Kevin Hill. 

Muž (55) bol niekoľko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Len potom to začalo byť zaujímavé. Kevin povedal, že išiel spať. Zatvoril oči a keď sa prebudil, bol opäť živý a krvácanie prestalo. "Vtedy som už vedel, že môj čas ešte neprišiel, že budem žiť," dodal s tým, že nevidel nič ako "svetlo na konci tunela",ani žiadne stúpanie do neba. Opäť však podotkol, že počas "tej chvíle" sa cítil pokojne. 

Zákerná choroba 

Kevin Hill ochorel v roku 2021, keď sa mu v nohách začala hromadiť voda. Na vyšetreniach v Derby Royal Hospital sa zistilo, že to spôsobuje jeho srdcová chlopňa, ktorá nefiltruje krv, ako má. Tento zdravotný problém sa prejavil na vzniku choroby kalcifylaxie. Je to závažné ochorenie, pri ktorom sa vápnik hromadí v malých krvných cievach tukového a kožného tkaniva. "Chorý som bol už mesiace. Bolo to neznesiteľné. Vlastná koža ma zožierala. Napokon mi začali krvácať nohy v oblasti stehien. Nedalo sa to zastaviť, krv vytekala z rán aj tri dni," povedal. 

Po tom, ako Kevina oživili, pociťoval podľa svojich slov neznesiteľné bolesti. "Bolo mi do plaču. Bolesť bola na hranici do desať ešte desaťkrát väčšia," spomína. Napokon sa však všetko dobre skončilo. Kevin Hill síce poudol v nemocnici celý rok, ale napokon sa mohol vrátiť domov. Toto utrpenie ho vraj zmenilo. "Situácia ma prinútila zmeniť priority. Keď som opustil brány nemocnice, môj rodinný život sa diametrálne zmenil. Okrem toho som sa stal odolnejším. Celé to utrpenie ma paradoxne posilnilo," dodal na záver. 

Viac o téme: OperáciaChorobaKlinická smrťVeľká BritániaDerbyshireKevin Hill
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu