Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Biden označil Putinove vyjadrenia o rozmiestnení jadrových zbraní za nebezpečné

Joe Biden
Joe Biden (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden v utorok označil vyjadrenia ruského prezidenta Vladimira Putina o umiestnení jadrových zbraní v Bielorusku za nebezpečné. Informovala o tom agentúra AFP.

"Toto je nebezpečný druh vyjadrení a je to znepokojujúce," povedal Biden pre médiá. Putin v sobotu oznámil, že sa s Bieloruskom dohodol na rozmiestnení taktických jadrových zbraní v tejto krajine. Západ toto oznámenie ruského prezidenta odsúdil. Hovorca americkej Rady pre národnú bezpečnosť John Kirby v nedeľu povedal, že Spojené štáty dosiaľ nezaznamenali nijaké známky toho, že by Rusko presúvalo do Bieloruska jadrové zbrane.

Bielorusko tvrdí, že ho k tomu dohnal tlak NATO

Európska únia vyzvala v nedeľu Bielorusko, aby nesúhlasilo s umiestnením týchto zbraní na svojom území. Mohlo by totiž v dôsledku toho čeliť ďalším sankciám. Bieloruské ministerstvo zahraničných vecí v utorok vyhlásilo, že k rozhodnutiu umožniť rozmiestnenie ruských jadrových zbraní na svojom území ho donútili agresívne kroky krajín Severoatlantickej aliancie ohrozujúce bezpečnosť Bieloruska.

Viac o téme: Jadrové zbraneRozmiestnenieVladimir PutinJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu