Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Putinova dcéra to zobrala do vlastných rúk: Rusi sa zmenili! Šéf Kremľa bude zaskočený

Dcéra Vladimira Putina Katerina Tichonova Zobraziť galériu (2)
Dcéra Vladimira Putina Katerina Tichonova (Zdroj: Twitter/Jeff Rakestraw)

MOSKVA – Priebeh vojny na Ukrajine mení paradoxne aj zmýšľanie Rusov. I keď sa na ich území nebojuje, nikto by nesúhlasil s vývojom vojny, o ktorej si ruské elity mysleli, že to bude boj obra s trpaslíkom. Následky Putinových rozhodnutí sa už začínajú prejavovať.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 395 (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine, Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

Ruský prezident Vladimir Putin bol zrejme dobrým otcom. Jeho dcéra Katerina Tichonová (36) je predovšetkým známa ako zástupkyňa riaditeľa Inštitútu pre matematický výskum komplexných systémov na Moskovskej štátnej univerzite. Ako uvádza portál Mirror, bola vymenovaná do vedenia vysokovýkonnej skupiny, ktorá dohliada na nahradenie dovozu s cieľom vyhnúť sa západným sankciám. Jej prvým manželom bol najmladší ruský miliardár Kirill Šamalov (41), syn blízkeho Putinovho kamaráta. Jej súčasným partnerom je Igor Zelenskyj (53), bývalý šéf Bavorského štátneho baletu a bez vzťahu k ukrajinskému prezidentovi.

Okrem toho však pomohla vládcovi Ruska a otcovi v jednej osobe s istým prieskumom, počas ktorého so svojimi kolegami prezrela takmer 70 miliónov profilov ruskej generácie na sociálnych sieťach. Zamerali sa na mladých ľudí od 18 do 35 rokov. Tichonová je riaditeľkou Inštitútu Innopraktika. Ľudia, ktorí pod ňou pracujú, si všimli, že Rusi nie sú dostatočne lojálni k svojmu prezidentovi.

Chýba vlastenectvo

Vo výsledkoch sa zistilo, že u mladej generácie doslova absentuje vlastenectvo. Rusi už stratili svoje vzory a idoly, ktoré videli v predstaviteľoch Kremľa. Tichonová dáva vinu najmä vojne na Ukrajine. Projektová manažérka Laima Lemaireová sa sťažovala, že mladším Rusom, ktorí prežili väčšinu svojho života pod Putinovou vládou železnej päste, chýbajú "tradičné hodnoty" potrebné pre stabilnú spoločnosť.

Putinova dcéra to zobrala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Medzi početnými etnikami chýba jednota, ktorú dlhé roky predstavovala ruská spoločnosť. Závery boli oznámené na stretnutí vládnej agentúry Roskomnadzor, ktorá monitoruje a prípadne cenzuruje zdieľané informácie v Rusku. Nickolay Lishin, zástupca vedúceho oddelenia informačných systémov ministerstva obrany, ktoré vedie nelegálnu vojnu na Ukrajine, obvinil Západ zo znečistenia ruského digitálneho sveta. "Zničenie duchovných a morálnych hodnôt v Rusku sa rovná špeciálnej vojenskej hybridnej operácii", tvrdil. Údajne to začalo "digitálnou kolonizáciou" Putinovej krajiny západnými sociálnymi sieťami.

Viac o téme: PrieskumVlastenectvoRuskoMoskvaVladimir PutinKaterina Tichonova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu