Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

MASAKER na škole: Tínedžerka zabila tri deti a troch dospelých! Policajti ju zastrelili

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Jonathan Mattise)

NASHVILLE - Tri deti a troch dospelých zastrelila v pondelok útočníčka na súkromnej kresťanskej základnej škole v meste Nashville v americkom štáte Tennessee. Oznámila to miestna polícia, informuje agentúra AP.

archívne video

Opitý muž strieľal na ľudí z balkóna, dva výstrely dopadli aj na policajné auto (Zdroj: Facebook/Policie České republiky )

Podozrivú strelkyňu zastrelili počas zásahu policajti. Tragický incident sa odohral na presbyteriánskej základnej škole pre približne 200 žiakov. Polícia dodala, že strelkyňa bola zrejme tínedžerka. Vyzbrojená bola dvoma útočnými puškami a pištoľou. Bezprostredne nebolo známe, či počas tohto tragického incidentu niekto ďalší utrpel zranenia. Študentov vyprevadili zo školy policajti.

MASAKER na škole: Tínedžerka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Andrew Nelles/The Tennessean via AP)

Streľbu na základnej škole označili za srdcervúcu

Biely dom v pondelok označil streľbu na súkromnej kresťanskej základnej škole v americkom meste Nashville za "srdcervúcu". Uviedla to hovorkyňa Bieleho domu Karine Jean-Pierreová. Informovala agentúra AFP. Hovorkyňa zároveň vyzvala republikánov, aby podporili návrh amerického prezidenta Joea Bidena zakazujúci prechovávanie špecifického druhu strelných zbraní, označovaného v USA termínom assault weapon (útočná zbraň). "Koľko detí ešte musí byť zavraždených, kým sa republikáni v Kongrese zmobilizujú a budú konať tak, aby schválili zákaz útočných zbraní?" nastolila otázku.

MASAKER na škole: Tínedžerka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Andrew Nelles/The Tennessean via AP)

Dodala, že Biden bol o tragickej streľbe v Nashville informovaný a k tragédii sa plánuje vyjadriť. Streľba sa odohrala na presbyteriánskej základnej škole pre približne 200 žiakov. Útočníčka zastrelila tri deti a troch dospelých. Strelkyňou bola zrejme tínedžerka vyzbrojená dvoma útočnými puškami a pištoľou. Polícia ju pri zásahu zastrelila. Ešte v roku 2004 vypršala v USA platnosť zákona zakazujúceho výrobu a civilné použitie poloautomatických strelných zbraní, ktoré boli definované ako útočné, ako aj určitých typov zásobníkov. Kongres jeho platnosť viackrát nedokázal predĺžiť. Proti sú najmä republikáni, ktorí sa odvolávajú na právo vlastniť strelnú zbraň vyplývajúce z americkej ústavy.

Násilie páchané strelnými zbraňami trhá dušu Spojených štátov

Americký prezident Joe Biden v pondelok v spojitosti s tragickou streľbou na súkromnej kresťanskej základnej škole v americkom meste Nashville povedal, že násilie páchané strelnými zbraňami v USA "trhá dušu" tejto krajiny. Informovala agentúra AFP. Streľba sa odohrala v pondelok na presbyteriánskej základnej škole pre približne 200 žiakov. Útočníčka zastrelila tri deti a troch dospelých. Polícia spresnila, že strelkyňou bola 28-ročná žena vyzbrojená dvoma útočnými puškami a pištoľou. Predtým uvádzala, že útočníčka vyzerala ako tínedžerka.

Policajti ju pri zásahu zastrelili. Podľa polície bola strelkyňa bývalou študentkou tejto kresťanskej základnej školy. Motív útoku zatiaľ nie je známy, napísala agentúra AP. "Je to proste choré," povedal Biden v Bielom dome a ocenil políciu za rýchlu reakciu. Zároveň vyzval americký Kongres, aby schválil návrh zakazujúci prechovávanie špecifického druhu strelných zbraní, označovaného v USA termínom útočná zbraň (assault weapon). "Trhá to naše komunity, trhá dušu tejto krajiny," dodal.

Viac o téme: StreľbaUSAŠkolaútočníčka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu