Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragédia na Veľkonočný pondelok: Streľba v banke si vyžiadala päť mŕtvych a niekoľko zranených

Streľba v banke si vyžiadala päť obetí. Zobraziť galériu (2)
Streľba v banke si vyžiadala päť obetí. (Zdroj: profimedia.sk)

LOUISVILLE - Streľba v budove banky v centre amerického mesta Louisville si dnes vyžiadala päť mŕtvych a šesť zranených, informovala agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu. Na mieste zasahovali policajti aj agenti Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI), ktorí pri zásahu strelca zabili. Všetci zranení, vrátane jedného policajta, sú podľa stanice CNN v nemocnici. Ich zdravotný stav ale nie je jasný.

archívne video 

Streľba v jednom z petržalských bytov si vyžiadala jednu obeť, muž prevoz do nemocnice neprežil (Zdroj: Topky/Maarty)

Pri budove Old National Bank v centre Louisville, v ktorej sa strieľalo, bolo podľa miestnej stanice WHAS-TV niekoľko sanitných a desiatky policajných vozidiel. Zatiaľ nie je známe, či išlo o pokus o bankovú lúpež, alebo o iný prípad streľby, ktoré sú v Spojených štátoch pomerne bežné. Nevie sa tiež, či je útočník započítaný do bilancie piatich mŕtvych. Zásahová akcia podľa stanice CNN sa skončila okolo 16.20 h SELČ.

"Strelec zomrel na mieste incidentu. Okolnosti jeho úmrtia zatiaľ presne nepoznáme," povedal AP zástupca policajného šéfa Paul Humphrey, podľa ktorého sa bezpečnostné zložky so strelcom ocitli v prestrelke. Prvé správy o streľbe dostala polícia okolo pol deviatej ráno (14:30 SELČ). Zásahová akcia podľa stanice CNN sa skončila okolo 16.20 h SELČ.

Na miesto podľa AP mieri aj guvernér štátu Kentucky, v ktorom mesto Louisville s 650.000 obyvateľmi leží. "Prosím modlite sa za všetky zasiahnuté rodiny aj mesto Louisville," napísal Andy Beshear v krátkom príspevku na twitteri. Uviedol tiež, že s dvoma z obetí sa priatelil.

Viac o téme: BankaStreľbaPolícia USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu