Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zmena času vyvoláva stres u mnohých z nás, v Libanone však spôsobila chaos! Toto sa len tak nevidí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BEJRÚT - Libanon už nebude mať letný čas a zimný čas zároveň. Libanonská vláda totiž po vlne kritiky rozhodla, že sa ručičky hodín v stredu večer posunú o hodinu dopredu, čím zrušila svoj odklad prechodu na letný čas. S odvolaním sa na libanonského úradujúceho premiéra Nadžíba Mikátího to dnes napísala agentúra Reuters.

archívne video

Na Ramadán s nožom

Premiér tento rok výnimočne rozhodol, že zavedenie letného času odloží až na 20. apríla, teda na koniec moslimského postného mesiaca ramadánu. Moslimovia v Libanone by tak mohli večer prerušiť každodenný pôst o hodinu skôr ako pri letnom čase. Maronitská katolícka cirkev, ktorá má v krajine veľký vplyv a spadá pod ňu rad organizácií a škôl, ale v sobotu oznámila, že napriek rozhodnutiu vlády prejde na letný čas. Výsledok v krajine vyvolal chaos, keďže sa krajina začala riadiť dvoma rôznymi časmi.

Zmena času na letný.
Zobraziť galériu (2)
Zmena času na letný.  (Zdroj: Getty Images)

Terajšie rozhodnutie vlády odklad prechodu na letný čas zrušiť podľa premiéra nasledovalo po "pokojnej diskusii". Mikátí zároveň povedal, že štát na prestavenie svojich operácií bude potrebovať 48 hodín. Mikátí čelil námietkam aj zvnútra kabinetu. Krajina je už päť mesiacov bez prezidenta a vleklá finančná kríza zastavila činnosť väčšiny verejných inštitúcií. "Povedzme si to jasne. Problémom nie je zimný alebo letný čas. 2000. Problémom je skôr vákuum na najvyššom poste v republike," uviedol dnes podľa Reuters Mikátí.

Viac o téme: Letný časZimný časLibanon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu