Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Po otrase mozgu lídra republikánov McConnella prepustili z rehabilitačného zariadenia

Mitch McConnell
Mitch McConnell (Zdroj: TASR/AP Photo/J. Scott Applewhite)

WASHINGTON - Lídra republikánov v americkom Senáte Mitcha McConnella v sobotu prepustili z rehabilitačného zariadenia, v ktorom sa zotavoval po otrase mozgu. Informovala o tom agentúra AP.

McConnell uviedol vo vyhlásení, ktoré zverejnila jeho kancelária, že najbližších niekoľko dní bude pracovať z domu. AP poznamenala, že Senát nebude prvé dva aprílové týždne vôbec zasadať. Senátor utrpel otras mozgu začiatkom marca na spoločenskom podujatí vo Washingtone, kde sa potkol a spadol. Okrem otrasu mozgu utrpel tiež aj zlomeninu rebra. Z nemocnice ho prepustili 13. marca a na odporúčanie lekára ho premiestnili do rehabilitačného zariadenia, kde absolvoval fyzioterapiu.

Podobný incident sa mu už stal

Podobný incident sa McConnellovi stal aj v roku 2019, keď zakopol a spadol vo svojom dome v americkom štáte Kentucky. Zlomil si ramennú kosť a podstúpil operáciu. V rozhovore pre AP z roku 2020 McConnell uviedol, že ako dieťa prekonal detskú mozgovú obrnu, kvôli ktorej bol menej pohyblivý ako iné deti rovnakého veku. Priznal, že doteraz má problémy s chôdzou po schodoch.

McConnell je v Senáte už siedme volebné obdobie. Má 81 rokov a je jedným z najstarších zákonodarcov Republikánskej strany. Od roku 2007 je lídrom republikánov v hornej komore Kongresu USA.

Viac o téme: PrepustenieOtras mozguUSAMitch McConnellRehabilitačné zariadenieLíder republikánov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu