Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Prokurátor Bragg vyšetrujúci Donalda Trumpa dostal list s bielym práškom

Prokurátor Alvin Bragg dostal list s bielym práškom Zobraziť galériu (4)
Prokurátor Alvin Bragg dostal list s bielym práškom (Zdroj: SITA/AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez)

NEW YORK - Americké úrady vyšetrujú obálku s bielym práškom a vyhrážkou smrťou zaslanú manhattanskému prokurátorovi Alvinovi Braggovi. Ten v súčasnosti vyšetruje amerického prezidenta Donalda Trumpa. TInformuje o tom webová stránka stanice NBC News, ktorá sa odvoláva na úrady.

V obálke bol text "Alvin: Chystám sa ťa zabiť!" a 13 výkričníkov, uviedli zdroje pre NBC News. Takisto v nej bolo menšie množstvo bieleho prášku. Prípad vyšetrujú americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) a polícia v meste New York (NYPD).

Prokurátor Alvin Bragg dostal list s bielym práškom
Zobraziť galériu (4)
Prokurátor Alvin Bragg dostal list s bielym práškom  (Zdroj: SITA/AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez)

Prokurátorova kancelária uviedla, že list bol okamžite odovzdaný úradom. Tie však nenašli žiadny škodlivý obsah. Manhattanská prokuratúra v posledných týždňoch zaznamenala stovky hrozieb a niekoľko desiatok z nich bolo vyhodnotených za priame vážne ohrozenie Bragga, píše NBC News.

Bragg exprezidenta Trumpa vyšetruje pre úplatok pornoherečke Stormy Danielsovej, aby mlčala o pomere s Trumpom. Súdna porota bude posudzovať dôkazy a hlasovať o prípadnom obžalovaní. Rozhodnutie môže padnúť najskôr na budúci týždeň. Trump by sa v takom prípade stal vôbec prvým prezidentom (bývalým alebo úradujúcim), ktorý by bol obžalovaný zo zločinu.

Prokurátor Alvin Bragg dostal list s bielym práškom
Zobraziť galériu (4)
Prokurátor Alvin Bragg dostal list s bielym práškom  (Zdroj: SITA/AP Photo/Mary Altaffer)

Exprezident minulú sobotu (18. marca) na sociálnej sieti napísal, že v utorok 21. marca ho zatknú, lebo prokurátor Bragg ho chce obviniť v prípade vyplatenia úplatkov za mlčanie ženám, ktoré tvrdia, že mali s exprezidentom sexuálny styk. Bragg však tieto vyjadrenia vo štvrtok označil za nepravdivé očakávanie.
 

Viac o téme: VyšetrovanieVyhrážanieBiely prášokUSADonald TrumpAlvin Bragg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu