Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Učitelia v Anglicku pozastavujú svoj štrajk: Odbory rokujú s vládou

štrajk v Londýne
štrajk v Londýne (Zdroj: reprofoto YouTube/PoliticsJOE)

LONDÝN - Učitelia v Anglicku v piatok pozastavili svoj štrajk. Ich odbory intenzívne rokujú s britskou vládou s cieľom ukončiť nezhody o platoch a ďalších podmienkach učiteľov v Anglicku. TASR správu prevzala z webovej stránky stanice Sky News.

Odborová organizácia National Education Union (NEU) oznámila, že najbližšie dva týždne počas konania rozhovorov neohlási žiadne ďalšie štrajky. Táto organizácia zastupuje učiteľov na školách, pedagógov na vyšších stupňoch vzdelávania i podporných zamestnancov v školstve.

Britské ministerstvo školstva uviedlo, že rokovania sa budú zameriavať na platy učiteľov, platové podmienky a zníženie pracovnej záťaže. Na rozhovoroch s britskou ministerkou školstva Gillian Keeganovou sa zúčastnia štyri odborové organizácie učiteľov. NEU, ktorá zastupuje 300.000 učiteľov, žiada zvýšenie platov nad úroveň inflácie.

Posledný štrajk učiteľov sa konal vo štvrtok (16. marca) a narušil vyučovací proces na viac než polovici škôl v Anglicku. Štrajk učiteľov vo Walese bol prerušený už pred časom a v Škótsku sa nezhody podarilo vyriešiť, pripomína BBC. Odbory tam utorok súhlasili s ponukou na zvýšenie platov.
 

Viac o téme: VládaŠtrajkUčiteliaLondým
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu