Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sexuálny maniak sa ocitol pred súdom dvakrát: Týmto riadne zamotal všetkým hlavu! Kam s ním?

Lexi-Rose Crawford (24) zneužil neplnoleté dievča a ženu. V druhom prípade vystupoval ako transgender. Zobraziť galériu (2)
Lexi-Rose Crawford (24) zneužil neplnoleté dievča a ženu. V druhom prípade vystupoval ako transgender. (Zdroj: Twitter/ laura evans)

BRISTOL – Veľkou Britániou otriasol ďalší škandál z kategórie zneužívania transgender osobou. Aj v tomto prípade ide o muža, ktorý sa považoval za ženu. Prípad je však o to vážnejší, že táto osoba sa dostala do väznia už dvakrát. V oboch prípadoch išlo o zneužitie, pričom v prvom vystupovala ešte ako muž.

Súd v anglickom Bristole musel riešiť veľmi závažný prípad zneužitia dvoch osôb. Obžalovaný bol Lexi-Rose Crawford (24), ktorý vystupoval najprv ako muž a v druhom pojednávaní ako žena, informuje Daily Mail. Zo samotných prípadov je evidentné, že ide o nevyrovnanú osobu pretože najprv zneužil maloleté dievča a potom, už ako žena, svoju kamarátku. 

Najprv s maloletou

Od prepustenia z väzenia a druhým prípadom ubehlo len niekoľko týždňov. V prvom išlo o nemenované dievča (15), ktoré mal v roku 2017 spoznať na sociálnej sieti. Vtedy Crawford (18) vystupoval ešte ako muž. Pred súdom priznal, že si dohodol stretnutie s 15-ročným dievčaťom. Vzal ju na odľahlé miesto v lese a potom jej navrhol, aby si tam chvíľu poležali. Za zneužitie neplnoletej osoby mu vtedy súd udelil štvorročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Vo väzení sa namiesto nápravy pomiatol, pretože začal vystupovať ako žena. 

Sexuálny maniak sa ocitol
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Zneužil ženu ako transgender

Krátko po prepustení z basy sa opäť ocitol pred súdom, pričom aj v tomto prípade išlo o zneužitie. Tentoraz mal sexuálne napadnúť svoju kamarátku. Obeť v druhom prípade uviedla, že Crawford prišiel do ich domu v apríli 2019, kde sa hrali hry na počítači. Považovala ho za dievča, takže aj vo výpovede ho označovala ženským rodom. "Chcela (Crawford), aby som si ľahla vedľa nej. Začala sa ku mne túliť. Bolo to nepríjemné. Potom ma začala vyzliekať. Stále som jej opakovala, že to nechcem," vyjadrila sa obeť na súde. Napriek tomu došlo k znásilneniu. Ako ďalej z výpovede vysvitlo, po incidente išli obidve spať. "Čo som mala spraviť bez toho, aby som jej fyzicky ublížila? Navyše, zo začiatku som nevedela, čo v skutočnosti zamýšľa. Celé sa to mohlo otočiť proti mne" znelo ďalej vo výpovedi. V obžalobe sa uvádzalo, že obvinený vedome použil "svoj penis".

Crawford dňa 10. marca na súde v Bristole tvrdil, že trpí výpadkami pamäte a z druhého incidentu si nič nepamätá. Súd ho napriek tomu považoval za vinného. Prokurátor David Scutt uviedol, že Crawfordovo tvrdenie o strate pamäti nemalo žiadne lekárske opodstatnenie a bolo len výhovorkou: "Zdá sa, že si pamätáte len dobré veci, ale na zlé si neviete spomenúť. Predstierate to?" Crawford, ktorý nevysvetliteľne hovoril s miernym americkým prízvukom napriek tomu, že nežil v USA, odpovedal: "Nie, nepredstieram." Prokurátor napriek tomu trval na tom, že obvinený presne vedel, čo robí. 

Mužské väzenie 

Crawford bol však napokon prepustený na kauciu. Ďalšie pojednávanie sa má konať 10. mája, pričom sa očakáva vynesenie konečného verdiktu. Predpokladá sa, že v prípade odňatia slobody skončí Crawford opäť v mužskom väzení. Stane sa tak aj napriek tomu, že ho právnici a sudca Michael Longman počas štvordňového súdneho pojednávnia označovali za slečnu. Crawford sa objavil v prvý deň na súde s dlhými vlasmi, malými fúzikmi a strniskom, zatiaľ čo na druhý deň bol už dohladka oholený.
 

Viac o téme: Súd BristolTransgenderVeľká BritániaKrimiLexi-Rose Crawford
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu