Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Austrália sa stala cez víkend rajom nudistov: Tisíce nahých tiel sa vrhlo do mora! Stretli sa po troch rokoch

Akcia Sydney Skinny v Austrálii prilákala tisíce nudistov
Akcia Sydney Skinny v Austrálii prilákala tisíce nudistov (Zdroj: Twitter/dlakecreates)

SYDNEY – Druhý marcový víkend patril v Austrálii tisícom nudistov, ktorí sa stretli na spoločnej akcii pri pobreží Tasmanovho mora. Všetci, ktorí sa akcie zúčastnili, vyjadrili svoju podporu v boji proti zákernej chorobe. Podujatia sa zúčastnila aj speváčka bývalej detskej hudobnej skupiny.

archívne video

Šokujúca tragédia: Mladého plavca roztrhal žralok (Zdroj: Profimedia)

Pláž v Sydney ovládli cez víkend nudisti. Stretli sa tu až po troch rokoch. Dlhá prestávka bola spôsobená covidovými opatreniami. Hrozba koronavírusu však už pominula. Tisíce plavcov sa v nedeľu 12. marca vrhlo na vody na pláži Cobbler's Beach pri Sydney, uvádza AAP. Názov podujatia "Sydney Skinny" si v posledných rokoch získal mnoho fanúšikov. 

Po dlhej dobe

Plávanie nudistov bolo súčasťou spolupráce s charitatívnou organizáciou "Skin Check Champions", ktorej cieľom je zvýšiť povedomie o dôležitosti kontrol rakoviny kože. Spočiatku sa uvažovalo, či sa neprekoná rekord v návštevnosti. Napriek tomu, že počasie bolo ideálne, sa to napokon nepodarilo. I keď akcia s 1300 nudistami nebola márna.

Za najväčšie stretnutie nudistov sa stále považuje 2505 nahých žien na akcií Irish Strip and Dip v roku 2018. "Napriek tomu je fantastické, že sa sem toto podujatie vrátilo po tak dlhej dobe. Verím, že o rok bude návštevnosť ešte vyššia," povedala organizátorka Sydney Skinny Tania Taylorová.

Medzi nudistami bola aj Casey Burgessová, bývalá členka detskej hudobnej skupiny Hi-5. Aj v jej rodine sa už objavila táto zákerná choroba. "Rakovina kože otriasla mojím svetom už mnohokrát. Práve preto tu dnes som," hovorí. Nahí návštevníci si mohli zvoliť buď plávanie v prístave o d§lžke 300 metrov, alebo ponor do hĺbky 900 metrov.

 

Viac o téme: AkciaNudistiRakovina kožeAustráliaSydneySydney Skinny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu