Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slovák ide v Nemecku na osem a pol roka do väzenia: Mal sa podieľať na vražde rodiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MNÍCHOV - Súd v Mníchove dnes poslal na osem a pol roka do väzenia mladého Slováka v prípade trojnásobnej vraždy zo začiatku roka 2020. Vraždil jeho nemecký spolubývajúci, ktorého kvôli tomu súd potrestal 13 rokmi odňatia slobody. Dvojicu súdil súd pre mladistvých.

Podľa súdu v januári 2020 teraz 22-ročný nemecký mladík zastrelil svojho priateľa a jeho rodinu v ich dome v bavorskom Starnbergu. K činu sa pred rokom priznal a vypovedal, že vďaka vražde chcel získať zbrane, ktoré ilegálne držal jeho kamarát. Potom ich plánoval predať. Páchateľov teraz 21-ročný slovenský spolubývajúci mu podľa prokuratúry pomáhal čin naplánovať, doviezol ho k domu, kde rodina bývala, a neskôr ho zase odviezol.

Prípad vzbudil veľký záujem

Prokuratúra pre oboch mladíkov žiadala trest odňatia slobody v dĺžke trinásť a pol roka, čo je podľa agentúry DPA neobvyklé, pretože Slovák vôbec na mieste činu nebol. Tiež dĺžka trestu pre hlavného obžalovaného je vysoká vzhľadom na to, že bol súdený podľa Trestného zákonníka pre mladistvých. Prípad vzbudil veľký záujem, pretože vyšetrovatelia sa pôvodne domnievali, že syn najskôr zastrelil svojich rodičov a potom sám seba, píše DPA.

Viac o téme: RodinaVraždaVäzenieSlovákNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu