Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Internetom sa šíri ďalší HOAX, Rumunsko reaguje: Vojaci sa nepresúvajú do Moldavska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUKUREŠŤ - Rumunské ministerstvo obrany vyjadrilo v utorok obavy v súvislosti s nepravdivými správami šíriacimi sa na početných proruských webových stránkach, ako aj na sociálnych sieťach Twitter a Telegram.

Dezinformácie, podľa ktorých sa rumunskí vojaci presúvajú do susedného Moldavska, prevzali už aj niektoré zahraničné médiá vrátane gréckych, informuje agentúra APA. Ministerstvo obrany v Bukurešti jasne dementovalo nepravdivé tvrdenia, podľa ktorých majú byť rumunskí vojaci s raketometmi HIMARS a protilietadlovými tankami typu Gepard na ceste do susednej Moldavskej republiky.

Niektoré zábery sú ešte z minulého roka

Podľa rumunského rezortu obrany sú na falošnom videu, na ktorom má byť údajne zachytený pohyb rumunských vojakov na hraniciach s Moldavskom. V niektorých prípadoch ide o zábery z generálnej skúšky vojenskej prehliadky z 1. decembra minulého roka, ktorá sa v rumunskom meste Alba Iulia konala pri príležitosti štátneho sviatku Rumunska. Ministerstvo v Bukurešti zároveň apelovalo na občanov i médiá, aby si senzácie či paniku vyvolávajúce správy vždy overovali na tamojších úradoch, píše APA.

Viac o téme: VojaciHoaxRumunskoMoldavsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu