Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nečakaný biznis! Bill Gates kúpil podiel v Heinekene, ktorý varí Zlatý Bažant: Priznal, že pije len ľahké pivo

Bill Gates
Bill Gates (Zdroj: profimedia.sk)

AMSTERDAM - Americký miliardár a spoluzakladateľ softvérovej spoločnosti Microsoft Bill Gates kúpil podiel 3,8 percenta v holandskej firme Heineken Holding, ktorá vlastní kontrolný podiel v pivovare Heineken. Vyplýva to z údajov holandského úradu pre reguláciu finančných trhov AFM. Podľa agentúry Bloomberg zaplatil Gates za podiel okolo 902 miliónov dolárov

Gates akcie spoločnosti Heineken Holding získal od mexickej firmy FEMSA. Tá 17. februára predala všetkých svojich 18 miliónov akcií v spoločnosti Heineken Holding, z toho 10,8 milióna kúpil Gates za aktuálnu trhovú cenu, uviedla agentúra Reuters.

 

Sklamaním pre ostatných pivárov

Gates pritom v minulosti uviedol, že nie je veľkým konzumentom piva. "Keď sa ocitnem napríklad na bejzbalovom stretnutí, pijem ľahké pivo, aby som sa dostal na vlnu ostatných pivárov. Ospravedlňujem sa, že som sklamaním pre skutočných pivárov, " citoval Reuters Gatesove slová z roku 2018.

Spoločnosť Heineken je druhým najväčším predajcom piva na svete a pôsobí aj v Slovensku a v Čechách. Firma vlastní viac ako 300 značiek, mimo rovnomennej Heineken tiež napríklad Tiger a Sol. U nás varí v Hurbanove Zlatý Bažant.

Viac o téme: PivoBill GatesHeineken
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu