Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zuckerberg stratil viac ako 71 miliárd eur za rok: Teraz je iba 22. najbohatším človekom sveta

Mark Zuckerberg je momentálne 22. najbohatších človekom na svete. Zobraziť galériu (2)
Mark Zuckerberg je momentálne 22. najbohatších človekom na svete. (Zdroj: SITA/AP/Andrew Harnik/Carolyn Kaster/Alex Brandon)

MENLO PARK - Čistý majetok zakladateľa Facebooku a generálneho riaditeľa spoločnosti Meta sa tento rok prepadol o viac ako 71 miliárd eur, pretože prechod jeho spoločnosti smerom k metaverse ho stál imanie a mnoho používateľov.

Po tom, čo bol pred dvoma rokmi tretím najbohatším človekom na svete, len za Jeffom Bezosom a Billom Gatesom, je Zuckerberg teraz v rebríčku na 22. mieste na svete. Je to preto, že hodnota akcií jeho spoločnosti Meta po jej rebrandingu z Facebooku minulú jeseň prudko klesla.

Zuckerbergovmu bohatstvu tiež nepomohol exodus používateľov z jeho sociálnych sietí. Správa o príjmoch vo februári odhalila, že Facebook po prvý raz vo svojej histórii za posledné tri mesiace nezískal žiadnych nových používateľov, píše Daily Star.

Táto správa spustila prvý veľký kolaps Zuckerbergovho bohatstva, keď pokles ceny akcií Meta spôsobil, že za jediný deň stratil vyše 31 miliárd eur.

Spoločnosť Facebook
Zobraziť galériu (2)
Spoločnosť Facebook  (Zdroj: SITA/AP Photo/Richard Drew, File)

Zuckerberg dostáva od spoločnosti Meta jeden dolár ako plat každý rok. Namiesto toho takmer celé jeho bohatstvo pochádza z akcií Meta, pričom vlastní viac ako 350 miliónov akcií spoločnosti, ktorú založil.

Už predtým povedal, že očakáva, že Metaverse projekty stratia v priebehu nasledujúcich troch až piatich rokov „značné“ sumy peňazí.

Prísne tajný metaverse VR headset spoločnosti unikol tento mesiac, keď bol objavený zanechaný v hotelovej izbe.

Na Facebooku sa objavili videá headsetu Meta Quest Pro, ktoré ukazujú, že headset má tri externé kamery a futuristické ovládače. Headset sa objavil mesiac pred podujatím Meta's Connect, kde sa očakáva, že Zuckerberg oznámi svoju novú súpravu na použitie v metaverse.

Metaverse je koncept odkazujúci na 3D sociálny internet, ktorý kombinuje technológie ako VR a rozšírenú realitu so sociálnymi médiami.

Viac o téme: PoklesMajetokFacebook Mark ZuckerbergMetaMetaverse
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu