Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Neuveriteľný hyenizmus: Ťažko chorej Maruške ukradli kočík priamo v bytovke, teraz nemôže navštevovať škôlku!

Maruške ukradli kočík priamo z bytovky Zobraziť galériu (2)
Maruške ukradli kočík priamo z bytovky (Zdroj: GettyImages, NOS PČR)

JANSKÉ LÁZNĚ -Ťažko chorá Maruška bojuje už od narodenia. Má vrodenú srdcovú vadu, mentálnu retardáciu, vzácne ochorenie očí, no niektorým ľuďom nič nebráni v tom, aby rodine ich ťažký osud ešte strpčili. Priamo z bytovky jej zmizol kočík, vďaka ktorému mohla s pomocou asistentky navštevovať špeciálnu škôlku.

Štvorročná Maruška sa narodila ako druhá z troch dievčat rodine policajta Jiřího Boukala. Už pred narodením rodičia vedeli, že bude mať vrodené ochorenie srdca. Preto aj rok po narodení absolvovala náročnú operáciu v pražskej nemocnici Motol. Podobná operácia však čaká dievčatko aj v dospelosti. "Okrem vrodeného ochorenia srdca Maruške krátko po narodení zistili aj zrakovú vadu. Konkrétne ide o nystagmus, ktorý, žiaľ, nejde žiadnym spôsobom korigovať," opísali situáciu kolegovia otecka, policajti z Nezávislého odborového zväzu, ktorí sa rodine rozhodli v ich ťažkej chvíli pomôcť.

Študent leteckej školy novinárom prezradil, komu podľa neho patrí padnuté lietadlo pri Trenčíne (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Napriek nepriazni osudu Maruška bojuje zo všetkých síl. Navštevuje špeciálnu škôlku s pomocou asistentky, do ktorej chodila pomocou kočíka. Ten jej však v novembri ukradli z bytového domu, kde bývajú, informoval Blesk. Okrem kočíka potrebuje rodina pomôcky na fyzioterapiu a pomôcky na trénovanie očnej vady, vrátane tabletu so špeciálnymi aplikáciami.

Policajti ale aj horskí záchranári, pre ktorých otec dievčatka Jiří dobrovoľne pracuje, sa teraz zbierajú na pomoc pre jeho dcéru, aby tak aspoň trochu pomohli svojmu kolegovi. 

Viac o téme: HyenizmusMaruškaJánske Lázně
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu