Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Nehorázny prešľap maďarského eurokomisára: Poslancom europarlamentu nehanebne nadával!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

ŠTRASBURG/ BUDAPEŠŤ – Maďarský eurokomisár Olivér Várhelyi za vládnu stranu FIDESZ sa utorok postavil pred poslancov europarlamentu. Mal sa zúčastniť 90-minútového vypočutia, pri ktorom mu poslanci kládli otázky týkajúce sa rozširovania EÚ o balkánske krajiny. Eurokomisár sa po vypočutí neovládol a do stále zapnutého mikrofónu nevedomky vypustil šokujúcu poznámku.

„Koľko blbcov tu ešte je?“ zaznelo z úst maďarského komisára. Na nepríjemnú poznámku smerujúcu na jeho kolegov reagoval maďarský europoslanec Sándo Rónai, ktorý je nominantom opozičnej strany Demokratická koalícia (DK), informuje TASR. Po vyslovení tejto urážky na jeho euro parlamentných kolegov sa Rónai k celej udalosti vyjadril na Facebooku. „V Európe nie je zvykom označovať za blbcov tých, s ktorými nesúhlasíme,“ napísal pod svojim verejným profilom s tým, že žiada okamžité odstúpenie Várhelyiho z úradu.

Archívne VIDEO: Pollák k vstupu OĽaNO do Európskej ľudovej strany (EP)

Pollák v EP o vstupe strany OĽaNO do politickej rodiny Európskej ľudovej strany (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Demokratická koalícia informovala, že prípad ohlásila predsedovi europarlamentu a zároveň šéfke Európskej komisie (EK). Maďarský poslanec za stranu DK očakáva, že ak Várhelyi neodstúpi sám, o mandát ho pripraví predsedníčka EK Ursula Von der Leyenová. K celému prípadu sa vyjadril aj poslanec EP Guy Verhofstadt, ktorý reprezentuje záujmy Belgicka. „Von der Leyenová ho musí okamžite vyhodiť. (...) Inak riskuje, že stratí dôveru celého Európskeho parlamentu!“ napísal.

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová
Zobraziť galériu (2)
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová  (Zdroj: SITA/AP Photo/Jean-Francois Badias)

Viac o téme: MaďarskoEurópsky parlamentEurópska úniaEurokomisiaUrsula Von der Leyen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu