Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Berlínskeho stredoškoláka odsúdili: Pripraviť mal vražedný útok na školu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Súd v nemeckom Düsseldorfe v piatok odsúdil tínedžera na dvojročný podmienečný trest za plánovanie útoku na strednú školu. TASR informuje podľa správy AFP.

Tínedžer Jeremy R. pripravoval 13. mája 2022 "útok motivovaný pravicovými extrémistami", uviedla prokuratúra. V škole, ktorú navštevoval, plánoval zabiť učiteľov a väčší počet spolužiakov. Deň pred útokom ho zatkla polícia a masakru s použitím výbušnín a iných zbraní sa podarilo zabrániť.

archívne video Alexandra, ktorý zaútočil na spolužiakov v škole v Novákoch, priviezli na Špecializovaný trestný súd: Prokuratúra žiada väzbu!

Alexandra, ktorý zaútočil na spolužiakov v škole v Novákoch, priviezli na Špecializovaný trestný súd: Prokuratúra žiada väzbu! (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

Inšpiráciu získal na internete

Podľa hovorkyne súdu 17-ročného mladíka uznali vinným z plánovania závažného násilného činu ohrozujúceho štát. Materiál a informácie o zostavení trubicových bômb získal z internetu. Mal tiež strelné zbrane, kuše a šípy, nože a mačety. Streľby na školách sú v Nemecku pomerne zriedkavé. Krajina má zároveň jedny z najprísnejších zákonov o zbraniach v Európe.

Viac o téme: TínedžerNemeckoPripravovaná vražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu