Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Diktátor Kim Čong-un zmizol! Svet zaplavili špekulácie o zdravotných problémoch: VIDEO odhalilo, čo sa deje

Vládca Severnej Kórey Kim Čong-un
Vládca Severnej Kórey Kim Čong-un (Zdroj: Twitter/Martyn Williams)

PCHJONGJANG – Vládca Severnej Kórey sa neobjavil na verejnosti už takmer 40. Takáto dlhá absencia Kim Čong-una bola naposledy zaznamenaná ešte v minulom roku. Oficiálne správy zatiaľ neposkytli žiadne informácie, no široká verejnosť predpokladá, že by mohlo ísť o jeho zhoršujúce sa zdravie.

Najvyšší predstaviteľ Severnej Kórey Kim Čong-un sa opäť dlhšiu dobu neukázal na verejnosti. Ako informuje Daily Mail, s odvolaním sa na severokórejské štátne médiá, vládca dokonca vynechal zasadnutie politbyra, na ktorom sa mali prediskutovať otázky v oblasti poľnohospodárstva. Neprítomnosť Kima trvá už dlhých 35 dní. 

Do týchto chvíľ sa ešte nevie, či bude vládca prítomný na oslavách 75. výročia založenia severokórejskej armády, ktoré sa uskutočnia už tento týždeň. Súčasťou programu má byť aj masová prehliadka v centre Pchjongjangu. Podľa satelitných snímok z 38 North so sídlom v USA, prípravy na oslavu založenia Kórejskej ľudovej armády prebiehajú od januára v ťažkých podmienkach so silnými mrazmi.

Možný zhoršený stav 

Verejnosť sa domnieva, že Kima trápi zhoršený zdravotný stav. Faktom je, že v minulom roku sa stalo niečo podobné dokonca dvakrát. Kim Čong-un absentoval dlhšie v júni a potom neskôr v septembri. Na základe týchto skutočností bol verejnosti začiatkom februára predstavený propagandistický dokumentárny film, ktorý sa ohliada za minuloročnými problémami vládcu Kima. Všetci diváci mohli vidieť, ako vodca kríva aj pri jednoduchom zostupovaní po pár schododch. Februárová absencia vyvolala preto medzi verejnosťou vážne obavy. 

Nedávne verejné oslavy sa v Severnej Kórei konali v tme, keď sa objavili správy o vážnom nedostatku potravín. Národ sa nedávno musel vysporiadať aj so zrútením svojej uránovej bane, ktorá zásobuje jadrové zbrane krajiny: Pri ich použití by bol rozsah katastrofy viditeľný z vesmíru.
 

Viac o téme: AbsenciaPchjongjangSeverná KóreaKim čong-un
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu