Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na letisku v Mníchove zadržali Nemca podozrivého zo špionáže pre Rusko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Na letisku v Mníchove zadržali nemeckého občana na základe podozrenia, že tajne uzatvoril dohodu so zamestnancom spravodajskej služby s cieľom odovzdávať informácie Rusku. Oznámila to vo štvrtok nemecká generálna prokuratúra, informuje agentúra Reuters.

 Muž identifikovaný ako Arthur E. bol zadržaný v nedeľu po prílete zo Spojených štátov, uviedla generálna prokuratúra vo vyhlásení. Údajne mal spolupracovať s Carstenom L. - zamestnancom nemeckej Spolkovej spravodajskej služby (BND), ktorého pre podozrenie zo špionáže v prospech Ruska zadržali vlani v decembri. Predpokladá sa, že Arthur E., ktorý nie je zamestnancom BND, informácie od Carstena L. odovzdával ruským spravodajským službám, uvádza prokuratúra. Súd v pondelok rozhodol, že Arthur E. ostane vo väzbe.

Vyšetrovatelia prípadu úzko spolupracujú s BND a americkým Federálnym úradom pre vyšetrovanie (FBI). Nemecké úrady zároveň varovali pred zvýšenou aktivitou ruských špiónov vzhľadom na napätie medzi Ruskom a Západom po invázii Moskvy na Ukrajine.

Viac o téme: LetiskoŠpionážRuskoNemeckoMníchov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu