Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rodičia a žiaci sa sťažovali: Trans učiteľka sa bude musieť zbaviť obrovských pŕs

Trans učiteľka chodila do triedy s obrovskými protetickými prsami.
Trans učiteľka chodila do triedy s obrovskými protetickými prsami. (Zdroj: Twitter/Patrick Hanrahan)

OAKVILLE - Prsia učiteľky Kayly Lemieuxovej sa stali politickou témou! Rodičia a študenti Trafalgarskej strednej školy v kanadskom Oakville sa sťažovali na trans-ženu, ktorá na vyučovaní nosila obrovské protetické prsia. Teraz by jej to mali zakázať.

Školská rada pod tlakom ministra školstva v Ontáriu nariadila zamestnancom, aby vypracovali kódex obliekania, ktorý spĺňa „profesionálne štandardy“. „Verím, že našou základnou pozíciou je, že zamestnanci musia spĺňať najvyššie štandardy, keď sú pred deťmi,“ povedal v decembri minister Stephen Lecce.

Niekoľko rodičov a študentov tvrdilo, že Lemieuxová to nedodržiava. Jej obrie protézy s výraznými bradavkami „zosmiešňovali ženy a výchovné skúsenosti“, uvádzali v sťažnostíach. Iní sa obávali, že protézy môžu predstavovať bezpečnostné riziko pri práci.

ilustračné video

B. Gröhling: Rozpočet pre školstvo je prehrou pre žiakov aj učiteľov (Zdroj: SaS)

Po tom, čo sa obrázky Lemieuxovej prvýkrát objavili na internete vlani v septembri, trans žena sa rýchlo stala terčom radikálnych kritikov. V novembri sa v jej škole objavili dve bombové hrozby.

"Nastražili sme niekoľko bômb po celej škole a nebudeme nečinne prihliadať, keď táto prebudená ideológia ničí celú západnú spoločnosť," píše sa vo výhražnom e-maile podľa denníka Toronto Sun.

Na trans ženu sa zamerala aj pravicová televízna stanica „Rebel Media“. Moderátor a aktivista David Menzies oblečený ako žena s obrovskými prsiami sa zúčastnil zasadnutia školskej rady. Členov vyzval, aby odstúpili predtým, ako ho policajti vyhodili zo sály.

Rozdelené názory v škole

Školská dozorná rada podporila trans ženu v septembri. „Kayla Lemieuxová je veľmi dobrá učiteľka,“ povedala predsedníčka Margo Shuttleworthová. Toronto Sun sa v tom čase robilo anketu medzi študentmi. Študent Owen povedal: „Som s tým v pohode. Viem, že niektorým mojim priateľom je to trochu nepríjemné. Ale myslím si, že pani Lemieuxová by sa mala vyjadrovať, ako chce."

Jedna matka hovorila o Kayle Lemieuxovej v mužskom rode: „On zachádza trochu priďaleko. Postaviť sa za seba je v poriadku. Ale nosiť niečo také v triede... mám výhrady.“
 

Viac o téme: UčiteľkaStredná školaTransvestitaPrsia Kanada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu