Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Brutalita v Budapešti: Muž pobodal troch policajtov, jeden z nich neskôr zomrel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BUDAPEŠŤ - Muž, ktorého sa vo štvrtok večer snažila v Budapešti zadržať polícia, pobodal troch policajtov. Jeden z nich neskôr v nemocnici zomrel, oznámila v piatok maďarská polícia. TASR o incidente informuje podľa správy agentúry Reuters.

archívne video

Vražda v Prahe, podozrivý po čine

Podozrivý muž sa snažil v Budapešti vniknúť do bytového domu, a preto bola na miesto privolaná polícia. Traja policajti sa ho pokúsili zadržať, no muž na nich zaútočil nožom a snažil sa utiecť na ulicu. Štvrtý policajt ho pri úteku postrelil do nohy.Maďarský premiér Viktor Orbán pre štátnu rozhlasovú stanicu v piatok uviedol, že maďarská vláda poskytne rodine zabitého policajta pomoc.

Obeťou muža je 29-ročný policajt

Obeťou muža, ktorý vo štvrtok večer v Budapešti zaútočil nožom na troch členov policajnej hliadky, je 29-ročný policajt Péter Baumann. V piatok to oznámila maďarská polícia na svojej webovej stránke police.hu, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

"S hlbokým zármutkom zdieľame bolesť rodiny zosnulého kolegu. Nadstrážmajster by mal vo februári 30 rokov," píše polícia. Útočník sa snažil násilím vniknúť do bytu v budapeštianskej mestskej časti Nový Budín (Újbuda) na ulici Lecke. Políciu privolal sused po 22.00 h. 

Pri pokuse o zadržanie muž vytiahol nôž

Pri pokuse o zadržanie muž vytiahol nôž, pobodal troch policajtov a snažil sa utiecť. Na ulici ho po neuposlúchnutí výzvy a varovnom výstrele strelil do nohy ďalší policajt. Záchranári troch zranených policajtov i postreleného útočníka previezli do nemocnice. Jeden z policajtov v nemocnici zraneniam podľahol.

Na policajné budovy v Maďarsku vyvesili čierne vlajky a čierne stuhy sú aj na služobných vozidlách polície. Maďarský premiér Viktor Orbán pre štátnu rozhlasovú stanicu v piatok uviedol, že maďarská vláda poskytne rodine zabitého policajta pomoc.

Viac o téme: MužPobodaniePolícia Budapešť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu