Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Výbuch v Nemecku, zrútil sa bytový dom: Jedna osoba prišla o život

Explózia budovy
Explózia budovy (Zdroj: Twitter/ FW_Bochum)

BERLÍN - Jedna osoba prišla o život, keď sa v utorok večer po výbuchu zrútil bytový dom v západonemeckom meste Bochum, oznámila v stredu polícia. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry DPA.

Záchranné služby našli po niekoľkohodinovom prehľadávaní trosiek telo ženy. Podľa polície by obeťou mohla byť 61-ročná majiteľka domu, ktorá bola aj nahlásená ako nezvestná. Totožnosť obete môže byť potvrdená až po úplnej lekárskej prehliadke tela, uviedol policajný hovorca.

Evakuovaných bolo 15 ľudí zo šiestich ďalších domov

Pohotovostné služby už neočakávali, že by v troskách našli ďalšie obete, povedal šéf hasičského zboru Simon Heussen po pátracej a odpratávacej akcii na mieste nešťastia. Záchranárom pomáhali aj špeciálne vycvičené psy a buldozéry.

Bytový dom v bochumskej štvrti Linden sa úplne zrútil v utorok večer. Príčinou bol údajne výbuch unikajúceho plynu. Zábery zachytávali dvaapolposchodovú budovu premenenú na hromadu trosiek a ulicu pokrytú kameňmi, píše DPA.

Záchranné služby zalarmovalo niekoľko susedov, ktorí nahlásili, že počuli rachot. Následne bolo evakuovaných 15 ľudí zo šiestich ďalších domov v okolí a na miesto bolo vyslaných 160 príslušníkov pohotovostných zložiek.

Okrem majiteľky žili podľa polície v dome dvaja ďalší ľudia

Jeden z nich sa dokázal sám vyslobodiť spod trosiek a previezli ho do nemocnice s menej vážnymi zraneniami. Tretia osoba nebola v čase incidentu doma, dodala polícia.Príčina predpokladanej explózie nebola najprv jasná.

Podľa podniku mestských verejnoprospešných služieb nebola budova pripojená do distribučnej siete plynu, uviedol Heussen. Plyn však zaznamenali v odpadovom kanáli a v neďalekých budovách, preto podľa predpokladov nastal únik plynu tam, vysvetlil šéf hasičského zboru.

 

Viac o téme: Bytový domVýbuchNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu