Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Výbuch v chemickej továrni na severovýchode Číny: Vyžiadal si dvoch mŕtvych a 34 zranených

Výbuch továrne v Číne
Výbuch továrne v Číne (Zdroj: repro foto Twitter/ bdleonanda)

PEKING - Najmenej dvoch mŕtvych a 34 zranených si vyžiadal nedeľňajší mohutný výbuch v chemickom závode na severovýchode Číny. Ďalších 12 osôb je nezvestných, informujú v pondelok agentúry AFP a AP s odvolaním sa na čínske médiá.

K výbuchu došlo v továrni na okraji mesta Pchan-ťin ležiaceho v provincii Liao-ning. Zábery zverejnené miestnou vládou zachytávajú plamene a hustý čierny dym stúpajúci z komplexu budov.

Príčina nehody zatiaľ nie je známa

Miestne úrady uviedli, že hasiči dostali požiar pod kontrolu a regionálne ministerstvo životného prostredia monitoruje vplyv nešťastia na kvalitu ovzdušia. Podľa štátnej televízie CCTV bolo do boja s požiarom vyslaných viac ako 330 hasičov. Príčina nehody zatiaľ nie je známa. Z príspevkov na sociálnych sieťach podľa AP nevyplýva, že by výbuch spôsobil škody mimo areálu továrne.

Čínska vláda prisľúbila zavedenie prísnejších bezpečnostných opatrení po požiari a výbuchoch v sklade chemikálií v prístavnom meste Tchien-ťin v roku 2015, ktoré si vyžiadali 173 mŕtvych, stovky zranených a veľké materiálne škody. V tomto prípade bolo niekoľko miestnych úradníkov obvinených z brania úplatkov, aby ignorovali porušenie bezpečnostných predpisov.

Viac o téme: VýbuchZávodČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu