Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hororová nehoda pri Plzni: Autobus sa zrazil s osobným autom: Zranilo sa päť ľudí!

(Zdroj: Twitter/Policie ČR)

PLZEŇ – Českom otriasla vážna nehoda. V Šťáhlavách neďaleko Plzene sa čelne zrazil linkový autobus s osobným vozidlom. Zranenie utrpelo päť ľudí. Ročné dieťa musela sanitka odviezť na vyšetrenie do nemocnice. Cesta bola uzatvorená.

 

Archívne video: Nehoda na klzkej vozovke: Vodička zišla z cesty, zastavil ju až strom

Nehoda na klzkej vozovke: Vodička zišla z cesty, zastavil ju až strom (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Na miesto dorazil aj evakuačný autobus, ktorý následne previezol nezranených pasažierov do Plzne. Cesta v mieste nehody smerom na Rožmitál pod Třemšínom a Tábor bola v mieste, kde došlo k zrážke, uzavretá.

"Z nehody transportujeme celkom päť osôb," povedala hovorkyňa krajskej záchranky Andrea Divišová. Tridsaťdeväťročný muž so zdravotnou indispozíciou bez zranení mieril na urgentný príjem plzenskej fakultnej nemocnice. Do nemocnice ďalej viezli sanitky dve ženy ročník 2000 a 1956 a muža ročník 1986 s ľahkými zraneniami. "Zhruba ročné dieťa vezieme na vyšetrenie na urgentný príjem," dodala hovorkyňa.

"Detským účastníkom nehody sme poskytli posttraumatickú intervenčnú starostlivosť a darovali im plyšové hračky," povedal Petr Poncer, hovorca krajských hasičov, ktorí na miesto nehody pristavali evakuačný autobus z Plzne-Košutky. Pri nehode bol podľa Poncera poškodený stĺp elektrického vedenia. Príčinu nehody polícia vyšetruje.

Podľa informácií denníka Právo malo k zrážke dôjsť potom, ako prišlo vodičovi autobusu zle. Jeden z cestujúcich mal zareagovať duchaprítomne a strhol volant, aby nedošlo ešte k väčšej zrážke.

Viac o téme: NehodaAutobusZrážkaPolícia Plzeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu