Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rozruch počas návštevy: Britská polícia zadržala muža, ktorý hodil vajce po kráľovi

Karol III.
Karol III. (Zdroj: SITA/Jonathan Jackson/Pool Photo via AP)

LUTON - Britská polícia zadržala muža, ktorý údajne hodil vajce smerom ku kráľovi Karolovi III. K incidentu došlo k utorok, keď sa panovník prechádzal ulicami anglického mesta Luton, informuje agentúra Reuters.

Hovorca miestnej polícia potvrdil, že na lutonskom námestí došlo k zadržaniu muža-dvadsiatnika, podozrivého z napadnutia inej osoby, ktorého umiestnili do vyšetrovacej väzby. Buckinghamský palác sa k udalosti, ktorej bližšie okolnosti neboli známe, nevyjadril.

Čin, ktorý sa neopakuje po prvýkrát

V Británii nejde o ojedinelý čin tohto druhu. V novembri zadržala polícia na severe Anglicka muža, ktorý hádzal vajcia na Karola III. a kráľovnú manželku Camillu. V roku 2002 hádzali ľudia v meste Nottingham vajcia aj na auto kráľovnej Alžbety II.  

K najnovšiemu incidentu došlo pred štvrtkovou premiérou nového dokumentárneho seriálu na streamovacej platforme Netflix, v ktorom má princ Harry a jeho manželka Meghan hovoriť o zákulisnom dianí v britskej kráľovskej rodine pred tým, než sa dvojica presťahovala do USA, pripomína Reuters. 

Viac o téme: VajceMužVeľká BritániaKarol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu