Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Rodinná tragédia: Záchranárka netušila, že ošetruje svoju smrteľne zranenú dcéru

Záchranárka Jayme Ericksonová (vpravo) smúti za svojou dcérou.
Záchranárka Jayme Ericksonová (vpravo) smúti za svojou dcérou. (Zdroj: Facebook/Jayme Erickson, profimedia.sk)

OTTAWA - Kanadská záchranárka, ktorá minulý týždeň zasahovala pri dopravnej nehode a snažila sa pomôcť mladej obete, až neskôr zistila, že išlo o jej dcéru.

Keď Jayme Ericksonová dorazila na miesto nehody na zľadovatenom úseku diaľnice v Alberte, objavila tam dievča s veľmi vážnymi zraneniami, pri ktorých jej bolo jasné, že sú pravdepodobne smrteľné. Práve kvôli závažnosti zranenia svoju dcéru nespoznala, napísal denník The Guardian.

Ďalšia nehoda pod vplyvom alkoholu v Bratislave: Na Košickej zrazilo auto chodkyňu! (Zdroj: Tip čitateľa)

Takmer pol hodiny sa dievča snažila dostať z auta a zostala s ním až dovtedy, kým ho letecky transportovali do neďalekej nemocnice v Calgary. Až keď prišla Ericksonová domov po konci smeny, dozvedela sa od policajtov, že sa jej sedemnásťročná dcéra Montana stala obeťou nehody. Bolo jej oznámené, že jej zranenia boli vážne a Montana bola odpojená od prístrojov.

"Vážne zranený pacient, ktorého som ošetrovala, bola moja vlastná krv. Moje jediné dieťa. Moja dcéra Montana," napísala Jayme Ericksonová v emotívnom odkaze na facebooku. "Som otrasená, som na dne."

 

It is with a heavy heart and profound, unimaginable sadness that I must write this to inform my friends and family of...

Posted by Jayme Erickson on Friday, November 18, 2022

Ako novinárom opísal jej kolega záchranár Richard Reed, automobil s dvoma mladými dievčatami, ktoré boli venčiť psa a vracali sa domov, sa na zľadovatenej ceste vymkol kontrole a narazil do neho protiidúci kamión. Vodič bol schopný opustiť vozidlo, ale druhá cestujúca, Montana, v automobile uviazla. Ericksonová bola vtedy ako prvá na mieste a o niečo neskôr sa zverila svojmu manželovi so smútkom nad tým, že určitá rodina zrejme príde o dcéru. "Ako rodič aj ako záchranár vám môžem povedať, že toto je viac ako nočná mora, ktorú si ktokoľvek z nás dokáže predstaviť," dodal Reed.

Orgány mladé dievčatá boli darované ďalším pacientom. "Dva z nich daným ľuďom zachránili život," uviedla Ericksonová. "Sme šťastní, že naše dievčatko tak žije prostredníctvom ďalších ľudí a že po tejto tragédii mohlo ďalších ľudí zachrániť. Vieme, že by to tak chcelo, sme na ňu pyšní a bude nám veľmi chýbať," uzavrela.

Viac o téme: NehodaZáchranárkaSmrťDcéraJayme Erickson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu