Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Jeruzaleme vybuchli dve bomby, zranenia utrpelo najmenej 15 ľudí: Polícia podozrieva Palestínčanov

(Zdroj: Twitter/Citizen News)

JERUZALEM - Najmenej 15 ľudí utrpelo zranenia pri bombových útokoch, ku ktorým došlo v stredu ráno na dvoch autobusových zastávkach v Jeruzaleme. Podľa polície by za útokmi mohli stáť Palestínčania. TASR správu prevzala z agentúry AP a AFP.

Autobusovou zastávkou na okraji Jeruzalema dnes ráno otriasol najprv jeden výbuch, krátko potom médiá informovali o druhej explózii v jeruzalemskej štvrti Ramot. Prvý výbuch zranil 12 ľudí, z toho dvoch vážne, a druhý na inej zastávke zdemoloval autobus a zranil troch ľudí, uviedli záchranári. 

Agentúra AP napísala, že podľa záchranárov, ktorí zasahovali na mieste prvej explózie, je okolie zastávky silno poškodené. Polícia incident vyšetruje, uzavrela diaľnicu do Tel Avivu. Izrael a Palestína v poslednom čase zažívajú vlnu násilností, a to najmä na okupovanom Západnom brehu Jordánu a vo východnom Jeruzaleme, teda na územiach, ktorých sa Izrael zmocnil počas vojny v roku 1967. Tento rok bolo zabitých najmenej 29 Izraelčanov a viac ako 130 Palestínčanov. 

Viac o téme: ZraneniaBombyPolícia Jeruzalem
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu