Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Záplavy ochromili Britániu, zasiahli aj slávny Tower Bridge: Výstrahy pred povodňami!

(Zdroj: Twitter/pbong)

EDINBURGH - V mnohých častiach Škótska dnes kvôli prívalovým dažďom a záplavám neotvorili školy. Do dnešného večera platí výstraha pred silným dažďom najmä na východe Škótska. Na niektorých miestach spadol taký úhrn zrážok aký je obvyklý pre celý mesiac november.

Úrady varovali, že kvôli silnému dažďu bude zlá viditeľnosť a voda bude zostávať na vozovkách. Záplavy ovplyvnili dopravu na cestách aj na železnici, dopoludnia sa zastavila doprava na viacerých rýchlostných ťahoch.

Fotografie z dnešného dňa v Anglicku poukazujú na autá uviaznuté v hlbokej stojatej vode ale aj nákladné autá, ktoré neodhadli výšku vody.

Zrušené alebo oneskorené boli aj trajekty z Aberdeenu na Shetlandy a Orkneje, píše BBC News. Meteorológovia varovali, že na niektorých miestach môže spadnúť až 15 centimetrov zrážok. Rieky sa v niektorých častiach Spojeného kráľovstva vyliali z brehov.

Podľa meteorológa BBC spadlo v okrese Aberdeenshire vyše 70 milimetrov zrážok a do mesta a obcí teraz steká voda z hôr. Situácia sa má dokonca ešte zhoršiť, potvrdilo BBC.

Viac o téme: ZáplavyZrážkyŠkótskoVeľká Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu