Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Putin neplánuje Bidenovi gratulovať k jeho 80. narodeninám

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Sergei Savostyanov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Šéf Kremľa Vladimir Putin neplánuje americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi zagratulovať k jeho nadchádzajúcim 80. narodeninám. V stredu to na otázku novinárov odvetil Putinov hovorca Dmitrij Peskov, ktorého citovala agentúra Interfax. Informuje o tom agentúra DPA.

"Nie, ak sa nemýlim, nič také sa neplánuje," povedal Peskov. Bidenovi v nedeľu 20. novembra oslávi životné jubileum 80 rokov. Peskov dodal, že ani Biden negratuloval ruskému prezidentovi k jeho okrúhlym 70. narodeninám, ktoré mal 7. októbra.

Kremeľ na svojej webstránke po Putinových narodeninách informoval, že mu blahoželalo 12 štátnych predstaviteľov. Popri niekoľkých lídroch bývalých sovietskych republík išlo okrem iných o severokórejského vodcu Kim Čong-una, tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana či nikaragujského prezidenta Daniela Ortegu.

K 60. narodeninám dostal Putin viac gratulácii než k sedemdesiatke

DPA konštatuje, že k 60. narodeninám dostal Putin výrazne viac gratulácií než k sedemdesiatke. Pred desiatimi rokmi mu blahoželali napríklad vtedajšia nemecká kancelárka Angela Merkelová či Viktor Janukovyč, ktorý bol vtedy ukrajinským prezidentom. Vzťahy Moskvy s Washingtonom sa od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu dramaticky zhoršili – rovnako ako vzťahy s ďalšími západnými krajinami, ktoré voči Rusku zaviedli tvrdé sankcie.

Viac o téme: GratuláciaStanoviskoNarodeniny Vladimir PutinJoe BidenDmitrij Peskov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu