Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rusom vybuchol sklad nafty: Najväčšia ropovodná spoločnosť na svete v plameňoch!

(Zdroj: Twitter/EspresoTV)

MOSKVA – Dnes ráno vybuchol v obci Stalnoi Kon sklad nafty. Pri masívnom požiari zasahovali všetky dostupné záchranné jednotky. Ukrajinci sa k útoku zatiaľ nepriznali. Podľa sociálnych sietí má kráter hĺbku takmer 4 metre.

200 kilometrov od ukrajinských hraníc útočil dron a zasiahol ruský sklad nafty. Dron zasiahol sklad o štvrtej hodine ráno, informuje DailyMail. Informáciu potvrdil aj guvernér ruskej Oryolskej oblasti Andrej Klyčkov. Podľa neho na sklad zaútočil dron. "Zrejme bezpilotné lietadlo dnes okolo štvrtej ráno spôsobilo výbuch v sklade nafty v dedine Stalnoi Kon", uviedol guvernér Klyčkov a dodal: "Zranené osoby nie sú, na mieste zasahujú všetky krízové ​​jednotky."

Sklad patrí spoločnosti Transneft, štátom kontrolovanej potrubnej prepravnej spoločnosti so sídlom v Moskve v Rusku. Ide o najväčšiu ropovodnú spoločnosť na svete. Transneft prevádzkuje viac ako 70 000 kilometrov diaľkových potrubí a prepravuje približne 80 % ropy a 30 % ropných produktov vyrobených v Rusku. Zasiahnutá nádrž mala byť plná asi zo štvrtiny.

V dedine Stalnoi Kon žije podľa agentúry TASS asi 700 ľudí. Je vzdialená asi 200 kilometrov od hraníc Ukrajiny. Aj keď sa Ukrajinci k útoku zatiaľ nevyjadrili, výbuch a požiar skladu nafty prichádza deň po tom, čo Rusko vypálilo takmer 100 rakiet na mestá po celej Ukrajine, čo si vyžiadalo troch mŕtvych a prerušilo dodávky energie pre milióny ľudí. Drony Bayraktar, s ktorým údajne zasiahli aj spomínaný sklad nafty použila ukrajinská armáda v minulosti napríklad pri útokoch na Hadí ostrov.

Viac o téme: VojnaRuskoUkrajinaSklad nafty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu