Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vojenský torpédoborec zachránil posádku jachty pri ostrove Wight

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Námorníci z torpédoborca britského Kráľovského námorníctva (Royal Navy) zachránili posádku jachty, ktorá sa potopila pri ostrove Wight pri južnom pobreží Anglicka. Informovala o tom v piatok stanica Sky News.

Torpédoborec HMS Diamond vo štvrtok krátko po vyplávaní z námornej základne v meste Portsmouth zachytil núdzové volanie civilnej jachty. Tá smerovala z južného Anglicka do obce Honfleur na severe Francúzska, keď začala naberať vodu. Členovia posádky torpédoborca sa na člne priblížili k jachte a vyzdvihli štyri z piatich osôb, ktoré sa na nej nachádzali.

Zachránené osoby na palube HMS Diamond prezreli zdravotníci a neskôr boli prepravené do nemocnice záchranným člnom. Trojica námorníkov z torpédoborca sa následne vrátila k jachte, pomohla jej kapitánovi stabilizovať plavidlo a doplaviť sa naspäť do Británie. Na záchrannej operácii sa zúčastnila aj dobrovoľnícka organizácia Royal National Lifeboat Institution (RNLI) a helikoptéra francúzskej pobrežnej stráže. HMS Diamond bola nablízku, keď jachta vyslala núdzové volanie, a preto bola schopná včas zasiahnuť, uviedol veliteľ torpédoborca.

Viac o téme: ZáchranaPosádkaBritániaTorpédoborecOstrov Wight
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu