Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Grécku našli telá 14 migrantov z potopených lodí pri ostrovoch Samos a Eubója

Nehodu lode prežilo 11 osôb
Nehodu lode prežilo 11 osôb (Zdroj: SITA/Greek Coast Guard via AP)

ATÉNY - Grécka pobrežná stráž v stredu informovala, že objavila 14 tiel migrantov pochádzajúcich z dvoch plavidiel, ktoré sa potopili začiatkom toto týždňa pri gréckych ostrovoch Samos a Eubója. Informovala o tom agentúra AFP.

Trinásť tiel sa podarilo nájsť blízko ostrova Eubója v stredu. Predpokladá sa, že pri tomto ostrove došlo za nepriaznivého počasia na mori k potopeniu plachetnice, na ktorej sa nachádzalo takmer 70 ľudí. Jedenásť ľudí nehodu prežilo.Telo ďalšej obete našli ešte v utorok v súvislosti s inou nehodou pri brehoch gréckeho ostrova Samos, kde sa prevrátil čln s 12 ľuďmi na palube. Plavidlo smerovalo z tureckého pobrežia a štyroch jeho pasažierov sa podarilo zachrániť.

Grécko patrí medzi hlavné cieľové destinácie migrantov

Grécka pobrežná stráž uviedla, že za prvých osem mesiacov tohto roka zachránila už asi 1500 migrantov, čo je viac než vlani, keď tento počet predstavoval 600. Grécko, Taliansko a Španielsko sú hlavnými destináciami, do ktorých mieria migranti utekajúci z Afriky a Blízkeho východu v snahe zaistiť si bezpečnejší a lepší život v Európskej únii, píše AFP.

Viac o téme: LoďTeláPobrežná strážMigrantiGrécko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu