Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

DESIVÉ Talianskom otriaslo silné zemetrasenie: VIDEO Utekal aj moderátor v živom vysielaní

Zemetrasenie v Taliansku s magnitúdou 5,6 spôsobilo škody na viacerých miestach.
Zemetrasenie v Taliansku s magnitúdou 5,6 spôsobilo škody na viacerých miestach. (Zdroj: Twitter/EMSC, Youtube/Natural Disaster Live/euronews)

FANO/RIMINI - Talianov zobudila dnes ráno trasúca sa zem. Strednú časť Talianska postihli v dnešných ranných hodinách veľké otrasy. Sila zemetrasenia bola obrovská. Niektorí obyvatelia hovoili, že sa im hýbali aj steny na domoch.

V dnešných hodinách krátko po 7:00 hod. sa centrálnym Talianskom prehnalo silné zemetrasenie. Podľa Richterovej stupnice malo neuveriteľnú silu. V epicentre, 27 km od mesta Fano a 63 km od Riminy, bola magnitúda 5,6. Hypocentrum bolo v mori v hĺbke 10 km, uvádza iMeteo. Po týchto silných otrasoch prišli ešte ďalšie. Magnitúda bola síce o niečo menšia (4,1), ale tak to spôsobilo škody. 

Moderátor utiekol počas live prenosu

Otrasy boli zaznamenané aj televíznom štúdiu TV 19 v meste Fano. Moderátor Massimo Foghtetti akurát vysvetľoval určitú problematiku, keď sa všetko okolo začalo triasť. V momente odišiel zo záberu a už bolo počuť len jeho hlas. Vysielanie bolo na chvíľu prerušené. Keď sa vrátil pred kameru, bol zjavne vystrašený. Po ďalšej sérii otrasov sa opäť stratil zo záberov.  

Aj v okolitých krajinách

Zemetrasenie mali pocítiť ľudia až 500 km od epicentra. Správy o otrasoch prichádzali zo Slovinska, Chorvátska aj Rakúska. I keď podľa svedkov trvalo zemetrasenie len 30 sekúnd, opísali ho ako veľmi silné.

Hýbal sa všetok nábytok, postele a dokonca aj steny bytov a domov. Kedže otrasy prebehli aj v známom talianskom letovisku, obyvatelia sa začali obávať prípadných vĺn tsunami. Takéto nebezpečenstvo však zatiaľ vydané nebolo. 

Viac o téme: TalianskoRiminiFanoZametrasenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu