Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícia odhalila sieť prevádzačov migrantov: Organizovali nelegálne plavby cez Lamanšský prieplav

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Bruno Thevenin)

PARÍŽ - Francúzski vyšetrovatelia odhalili v meste Lille na severe krajiny sieť zameranú na prevádzačstvo, ktorá organizovala nelegálne plavby utečencov cez Lamanšský prieliv do Británie. Zadržaných bolo sedem osôb. V piatok o tom informovala francúzska polícia. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Prevádzači pýtali za každú plavbu 80.000 libier. Skonfiškovaných bolo tiež 13 člnov, 14 lodných motorov, 700 záchranných viest a 700 litrov paliva. Sieť prevádzačov mali organizovať irackí Kurdi. Vyšetrovanie sa začalo po kontrole na nemecko-holandských hraniciach, kde colníci preverovali skupinu mladých Francúzov, ktorí prevážali člny zakúpené v Nemecku, napísal denník Le Figaro.

Vo štvrtok dorazilo do Británie 1150 ľudí v 21 člnoch

Policajti v Británii, Francúzsku, Nemecku, Belgicku a Holandsku začali spolupracovať s cieľom zastaviť stúpajúci počet prípadov nelegálneho prekročenia Lamanšského prieplavu. Tých bolo podľa britských úradov od začiatku tohto roka viac ako 31.000. Britské ministerstvo obrany uviedlo, že vo štvrtok dorazilo do Británie 1150 ľudí v 21 člnoch.

Viac o téme: Polícia MigrantiFrancúzskoLamanšský prieplav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu