Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bizarné úmrtie väzňa: Hodiny mu púšťali americkú Mandarínku Darinku, teraz ho našli mŕtveho v cele

Detská pieseň,ktorou mučili väzňov Zobraziť galériu (5)
Detská pieseň,ktorou mučili väzňov

OKLAHOMA – Len štyri dni vydržal v cele John Basco (48). Minulú nedeľu ho v nej našli mŕtveho. John bol súčasťou skupiny troch bývalých väzňov, ktorí podali žalobu proti väznici okresu Oklahoma po tom, čo boli údajne mučení notoricky známou detskou pesničkou Baby Shark.

Daniel Hendrick, Joseph Mitchell a John Basco tvrdili, že ich pravidelne brali z cely s rukami spútanými za chrbtom. Potom boli nútení celé hodiny počúvať populárnu detskú pieseň Baby Shark, informuje DailyMail

V žalobe je uvedené, že pieseň pôsobila ako mučenie a prirovnávajú ju k heavy metalu, ktorý púšťali väzňom v Guantaname. V spise sa ďalej píše, že väzni nepredstavovali žiadnu hrozbu pre policajtov, neodporovali žiadnemu príkazu.

V roku 2019 boli na základe žaloby obvinení z mučenia dôstojníci Christian Charles Miles a Gregory Cornell Butler Jr.  a označení väzňami za zákerných, zvrhlých a sadistických. Väznica však svoje praktiky uplatňovala aj naďalej. 

Žiadne neviniatko

Basco mal za sebou dlhú históriu odsudení za trestné činy, od polovice 90. rokov za drogy, strelné zbrane. V roku 2000 ho odsúdili na 10 rokov väzenia za vraždu druhého stupňa a v roku 2007 bol prepustený. Teraz sa dostal do väzenia pre drogovú trestnú činnosť, avšak pobyt v nej zvládol iba od štvrtka. Po štyroch dňoch ho v cele našli mŕtveho. Informovali o tom predstavitelia väzenského centra okresu Oklahoma. Strážnici začali okamžite s oživovaním, no skončilo neúspešne. Väznica už roky čelí kritike za úmrtia väzňov, úteky a ďalšie incidenty.

Bizarné úmrtie väzňa: Hodiny
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Oklahoma County Sheriff's Office)

Hovorca väznice uviedol, že neexistujú žiadne dôkazy o týraní a vyšetrovatelia skúmajú skôr predávkovanie drogami. V súvislosti s incidentom bol prepustený poručík väznice a dvaja dôstojníci, ktorí čelia obvineniam z priestupku. Bascov právnik uviedol, že okolnosti smrti sú minimálne znepokojujúce a vyzval na uchovanie všetkých dostupných dôkazov. Prišli tak v žalobe o jedného svedka, ktorý mohol svedčiť proti väznici z okresu Oklahoma z týrania väzňov. Zdá sa, že je to ďalší prípad z mnohých, kedy americkí policajti zlyhali.

Viac o téme: MučenieVäzenieOklahomaSmrť väzňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu