Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zelenskyj má vilu v Toskánsku: Správa o tom, komu ju prenajali, ho mala poriadne rozhnevať

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (Zdroj: SITA/Ukrainian Presidential Press Office via AP)

RÍM - Vila ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v talianskom meste Forte dei Marmi bola údajne nedávno prenajatá Rusom z Veľkej Británie. Zelenskyj to vyslovene nechcel.

Podľa talianskych novín Il Tirreno sú ruskí turisti ubytovaní u ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského (44). Na leto si prenajali jeho vilu v toskánskom prímorskom letovisku Forte dei Marmi.

Zelenského vilu si podľa denníka v auguste prenajali nejakí Rusi z Londýna. Za prenájom luxusnej nehnuteľnosti s 15 izbami a bazénom vraj Rusi zaplatili 50 000 eur. Jeden Rus zverejnil aj fotografie zo záhrady domu.

Vila sa nesmie prenajímať Rusom

Miestna realitná kancelária vraj najskôr rokovala so skupinou kórejských turistov. Dohoda však neprešla. Namiesto toho sa nájomníkmi dovolenkového domu stali Rusi.

Podľa talianskych správ je však na prenájom určená len jedna podmienka: Vilu nemožno prenajať ruským občanom. Zelenskému sa nebude páčiť, že sa tak napokon malo stať.

Ukrajinský prezident nedávno opakovane žiadal Západ, aby v reakcii na vojnu na Ukrajine už do krajiny nevpustili ruských turistov. Ide o ďalšiu sankciu potrebnú na zasiahnutie Vladimira Putina (69). Susedia Zelenského vily tvrdia, že počuli, ako sa v priestoroch vily hovorí po rusky. Maklérska firma ale správu talianskych novín popiera.

Katastrofa v Záporožskej elektrárni by ohrozila celú Európu, tvrdí Zelenskyj (Zdroj: Facebook/Володимир Зеленський)

Maklér to poprel

Zodpovedný agent Claudio Salvini hovorí: „To, čo bolo napísané, je len dohad. Vila bola na leto prenajatá páru. Nepoviem, či žijú v Londýne alebo nie, ale ubezpečujem vás, že to nemôžu byť Rusi, pretože máme absolútne zakázané prenajímať vilu Rusom a Ukrajincom.“

Nájomníci domu mohli mať podľa neho rusky hovoriacich hostí. V zásade si však vilu mohol prenajať niekto iný – a nechať nasťahovať Rusov.

Podľa investigatívnej platformy Slidstvo manželia Zelenskí vraj vilu kúpili v roku 2017 za 3,8 milióna eur. Luxusné vily majú v meste aj ruskí oligarchovia ako bývalý šéf Chelsea Roman Abramovič (55).

Viac o téme: VilaPrenájomTalianskoRusiVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu