Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

MIMORIADNE Nákladné auto v Holandsku vletelo do pouličnej oslavy, niekoľko ľudí zomrelo

Tragická udalosť sa stala v meste Nieuw-Beijerland Zobraziť galériu (2)
Tragická udalosť sa stala v meste Nieuw-Beijerland (Zdroj: Profimedia)

NIEUW-BEIJERLAND - Najmenej šesť osôb prišlo o život a viaceré ďalšie utrpeli zranenia v sobotu večer v juhoholandskej obci Nieuw Beijerland, keď do skupiny ľudí na pouličnej oslave vrazilo nákladné auto.

K incidentu došlo približne 30 kilometrov južne od mesta Rotterdam okolo 19.00 h. "V istom okamihu vozidlo zišlo z cesty a vrazilo do (ľudí na) párty," uviedla pre lokálnu stanicu NOS Rijnmond hovorkyňa polície Elianne Mastwijková.

Vodičom bol 46-ročný Španiel

Podľa holandských médií boli na miesto nehody privolané tri vrtuľníky a sú najmenej dvaja mŕtvi. Niekoľko ľudí previezli do nemocnice s rôznymi zraneniami. Rotterdamská polícia na Twitteri spresnila, že viaceré zranené osoby - vrátane ťažko zranených - boli prevezené do nemocnice.

46-ročný španielsky vodič podľa NOS zranený nebol a polícia ho zadržala. Polícia vyšetruje, prečo auto zišlo z cesty a začalo sa rútiť smerom po hrádzi. Na fotografiách, ktoré zverejnili miestne médiá, je vidieť havarované nákladné vozidlo španielskej transportnej spoločnosti El Mosca na spodku malej hrádze, ktoré skončilo uprostred piknikových stolov na susedskej oslave, kde ľudia grilovali. 

Pod havarovaným kamiónom sú stále telá obetí

K nehode došlo deň po tom, čo v centre Bruselu dodávka narazila do terasy kaviarne a zranila šesť ľudí, pripomína agentúra AFP. "V tejto chvíli nevylučujeme žiadny scenár," uviedli bezpečnostné zložky vo vyhlásení. Pod havarovaným nákladným autom sú stále uväznené telá obetí, jeho odpratávanie sa podľa holandských médií začalo v sobotu pred polnocou. Niekoľko ľudí previezli do nemocnice.

Viac o téme: OslavaNákladné autoHolandskoNieuw Beijerland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu