Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Česká armáda modernizuje techniku: Nakúpi terénne Tatry za 77 miliónov eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - České ministerstvo obrany v stredu uzatvorilo zmluvu na nákup 209 ťažkých nákladných terénnych automobilov Tatra 815-7 6x6 vo valníkovom prevedení. Zmluvu za rezort obrany podpísal námestník ministerky pre vyzbrojovanie Lubor Koudelka. Informuje o tom spravodajkyňa v Prahe na základe informácií Ministerstva obrany ČR.

Nové autá podľa ministerstva zabezpečia prepravu kľúčového vojenského materiálu. "V dnešnej zložitej bezpečnostnej situácii ide o ďalší dôležitý krok k posilneniu obrany Českej republiky," povedal pri podpise zmluvy Koudelka.

V modernizácii chcú pokračovať

Vojaci dostanú 200 áut ešte v tomto roku, zvyšných deväť začiatkom budúceho roka. Nákup v hodnote viac ako 1,9 miliardy českých korún bez DPH (77 miliónov eur) splní urgentné potreby logistiky českej armády, a to nielen v období mimoriadnej bezpečnostnej situácie na východe Európy, uviedlo ministerstvo.

Česká armáda chce v modernizácii techniky pokračovať. Zo súčasných 928 vozidiel v prevádzke chce obmeniť ďalších 640 kusov. Ministerstvo v najbližších dňoch preto plánuje uzatvoriť ďalší kontrakt na vozidlá Tatra za viac ako 1,2 miliardy korún bez DPH (približne 49 miliónov eur).

Viac o téme: TechnikaČeskoArmádaModernizácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu