Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Moskva hlási úplné ovládnutie obce Pisky v Doneckej oblasti: Podľa Kyjeva tu naďalej pokračujú tvrdé boje

Kráter po ruskom raketovom útoku pri zničených domoch v meste Kramatorsk Zobraziť galériu (2)
Kráter po ruskom raketovom útoku pri zničených domoch v meste Kramatorsk (Zdroj: TASR/AP Photo/David Goldman)

MOSKVA - Ruské ministerstvo obrany v sobotu oznámilo, že ruské ozbrojené sily úplne obsadili obec Pisky vo východoukrajinskej Doneckej oblasti. TASR správu prevzala z agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na ruské médiá. Reuters píše, že informáciou o obsadení tejto obce nebola schopná bezprostredne overiť.

Archívne video: Vojna na Ukrajine trvá už 170 dní

Vojna na Ukrajine trvá už 170 dní (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Ruské a pro-ruské sily už získanie Piskov pred kontrolu hlásili pred viac než týždňom, dodáva táto agentúra. Ruský rezort obrany takisto v sobotu uviedol, že ruská armáda v okolí mesta Kramatorsk na severe DĽR zničila americký salvový raketomet HIMARS a sklad munície k tomuto zariadeniu, píše Reuters s odvolaním sa na agentúru Interfax. Tieto raketomety Ukrajine poslali Spojené štáty v rámci pomoci pre túto krajinu zasiahnutú ruskou inváziou.

V obci pokračujú tvrdé boje, tvrdí ukrajinská armáda

Ukrajinská armáda v sobotu uviedla, že v obci Pisky vo východoukrajinskej Doneckej oblasti pokračujú tvrdé boje. Moskva predtým oznámila, že túto obec sa ruským ozbrojeným silám podarilo obsadiť. TASR prevzala správu z agentúry Reuters.

Moskva hlási úplné ovládnutie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexei Alexandro)

"Okupanti sa snažia prelomiť obranu našich jednotiek v smere na Oleksandropil, Krasnohorivku, Avdijivku, Marjinku a Pisky," napísal ukrajinský generálny štáb v príspevku na sociálnej sieti Facebook. Ruské ministerstvo obrany v sobotu oznámilo, že ruské ozbrojené sily úplne obsadili obec Pisky. Dodalo, že v okolí mesta Kramatorsk sa ruskej armáde podarilo zničiť americký salvový raketomet HIMARS a sklad munície k tomuto zariadeniu.

Viac o téme: BojeRuskoUkrajinaVojna na UkrajinePisky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu