Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rusko sa chváli! Vyhlásilo, že zničilo tajnú zbraň Ukrajincov, ktorú im darovali USA

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: TASR/AP/Sputnik, Kremlin/Mikhail Klimentyev)

MOSKVA - Ruský minister obrany Sergej Šojgu v utorok vyhlásil, že ruské sily zničili od začiatku ofenzívy na Ukrajine šesť raketových systémov HIMARS, ktoré Kyjevu v uplynulých týždňoch dodali Spojené štáty. Informuje o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na ruskú agentúru Interfax. Presnosť uvedených údajov však Reuters nedokázal nezávisle overiť.

Šojgu dodal, že ruská armáda od 24. februára, keď Moskva nariadila inváziu na Ukrajinu, zničila aj päť protilodných striel Harpoon a 33 húfnic M777. Ukrajinskí predstavitelia uviedli, že využívajú približne desať systémov HIMARS, ktoré im vďaka svojej presnosti a dlhému doletu umožnili oslabiť výhodu ruského delostrelectva. Washington oznámil v pondelok novú dodávku zbraní pre Ukrajinu v celkovej hodnote 550 miliónov dolárov.

VIDEO Po vyplávaní prvej lode s obilím z Odesy je ešte priskoro na oslavu, tvrdí Zelenskyj

Po vyplávaní prvej lode s obilím z Odesy je ešte priskoro na oslavu, tvrdí Zelenskyj (Zdroj: Facebook/Володимир Зеленський )

Jej súčasťou bude munícia pre salvové raketomety HIMARS a delostrelecké zbrane, priblížil hovorca americkej Rady pre národnú bezpečnosť John Kirby. Hodnota vojenskej pomoci USA pre Ukrajinu od nástupu prezidenta Joea Bidena do Bieleho domu tak presiahne osem miliárd dolárov.

Viac o téme: RuskoUSARaketometVojna na UkrajineHIMARS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu