Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Americký politik hlasoval proti manželstvám homosexuálov: Potom sa zúčastnil svadby svojho syna geja

Glenn Thompson Zobraziť galériu (3)
Glenn Thompson (Zdroj: SITA/AP Photo/Keith Srakocic)

WASHINGTON - Snemovňa reprezentantov USA hlasovala za ochranu práva na manželstvá osôb rovnakého pohlavia vo federálnom zákone. Jedným z kongresmanov, ktorí hlasovali proti, je republikán Glenn Thompson. Tri dni po hlasovaní sa však zúčastnil svadby svojho homosexuálne orientovaného syna.

Americká Snemovňa reprezentantov minulý týždeň odhlasovala ochranu práva manželstiev osôb rovnakého pohlavia vo federálnom zákone. Nesúhlasné hlasy pochádzali výlučne od republikánov vrátane poslanca Glenna Thompsona, uvádza NBC News

Matovič to poriadne prepískol: Som Židom 21. storočia, za všetko môžu médiá! (archívne video)

Matovič to poriadne prepískol: Som Židom 21. storočia, za všetko môžu médiá! (Zdroj: FB / tasr.TV)

Teraz ale vyšlo najavo, že len pár dní po tom, čo vystúpil proti manželstvám osôb rovnakého pohlavia, sa zúčastnil svadby svojho syna - geja. Thompsonova tlačová tajomníčka Maddison Stoneová to potvrdila: "Kongresman a jeho manželka boli nadšení, že sa zúčastnili a oslávili sobáš svojho syna v piatok večer." Thompsonovci sú vraj veľmi šťastní, že môžu v rodine privítať svojho nového zaťa.

Americký politik hlasoval proti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Hlasovanie o sobášoch osôb rovnakého pohlavia sa konalo len pár týždňov po tom, čo vyvolalo obrovský rozruch nedávne rozhodnutie Najvyššieho súdu USA zrušiť práva na potrat. Keďže toto právo nie je chránené federálnym zákonom, štáty môžu teraz uzákoniť rozsiahle obmedzenia a zákazy. A to sa už stalo v mnohých z nich aj stalo. V snahe zakotviť právo na manželstvo osôb rovnakého pohlavia do federálneho zákona chcú zákonodarcovia zabrániť tomu, aby toto právo bolo zrušené podobným spôsobom ako právo na potrat. 

Viac o téme: SynHomosexuálHlasovanieGlenn Thompson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu