Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šokovaní dovolenkári v Bulharsku neverili vlastným očiam: More vyplavilo na pláž ruskú raketu

Na bulharskú pláž vyplavilo časť ruskej rakety.
Na bulharskú pláž vyplavilo časť ruskej rakety. (Zdroj: Getty Images, Facebook/Ines Zheleva)

POMORIE - Časť ruskej rakety z protilietadlového raketového systému Pancir-S1 vyplavila pláž v Bulharsku. Objav ohromil turistov na pobreží medzi mestami Pomorie a Aheloy. Časť rakety vyplavilo na pláž tesne pred ležadlá. Podobné nálezy nie sú v Bulharsku výnimočné.

Fotografia časti rakety sa okamžite rozšírila po sociálnych sieťach. Na miesto činu bola privolaná polícia.  Podľa odborníkov ide o motorový priestor ruskej protilietadlovej rakety Pancir-S1. Počas letu sa oddeľuje od samotnej rakety. Pozostatky neohrozujú ľudí a nemôžu explodovať. Treba poznamenať, že po začatí rozsiahlej invázie Ruska na Ukrajinu sa na pobreží Bulharska objavilo asi 30 nálezov súvisiacich s vojenskými operáciami. Iba jeden z nich bol výbušný.

Veliteľ bulharského námorníctva admirál Kiril Mihailov tiež potvrdil, že nejde o prvý podobný nález. „Od začiatku roka bola armáda upozornená na viac ako tridsať podobných prípadov, keď more vyplavilo časť munície. Len jeden z nálezov obsahoval výbušnú látku a musel byť zaistený a zničený,“ doplnil Mihailov.

 

Преди минута изплува торпедо на плажа между Поморие и Ахелой!

Posted by Ines Zheleva on Thursday, July 21, 2022

„Pred týždňom bulharské námorníctvo oznámilo, že v Čiernom mori neďaleko dediny Kamen Bryag boli nájdené zvyšky munície. Objekt nebol výbušný, ale predstavoval navigačné nebezpečenstvo pre námorníkov,“ píše The Sofia Globe.

Pripomeňme si, že v dôsledku búrlivého počasia v Čiernom mori môžu pozostatky nepriateľských zbraní pribúdať. To zvýšilo riziko rekreácie v plážovej oblasti.
 

Viac o téme: PlážRaketaNález Bulharsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu