Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dovolenkári prišli na pláž v Makarskej a neverili vlastným očiam: Oznam na informačnej tabuli ich dorazil

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZÁGREB - Dovolenkári na jednej pláži v Chorvátsku museli byť nemilo prekvapení. Tešili sa na príjemný oddych pri mori, no radosť im pokazila tabuľa umiestnená na pláži. Bolo na nej napísané množstvo zákazov vrátane zákazu priniesť si vlastný džús, sendvič a ležadlo. Situáciu musela riešiť tamojšia župa.

Hasiči v chorvátskom Umagu zasiahli ako hrdinovia, keď turistka nechala svoje dieťa v rozhorúčenom aute (archívne video)

Hasiči v chorvátskom Umagu zasiahli ako hrdinovia, keď turistka nechala svoje dieťa v rozhorúčenom aute (Zdroj: Facebook/Vatrogasci Umag)

Turistov v obľúbenom chorvátskom stredisku Makarska pobúrila tabuľa informujúca o tom, čo všetko nesmú robiť na pláži a čo si na ňu nemôžu priniesť. Neďaleký hotel, ktorému pláž patrí, sa odvoláva na pravidlá správania sa na pláži. Sú uvedené v chorvátčine a angličtine, píše Slobodna Dalmacija

Ľudia hneď zareagovali, prakticky všetci vyjadrili svoje pohoršenie nad takýmito zákazmi. Vedúca krajského správneho odboru pre cestovný ruch a námorné záležitosti Matea Dorčićová to okomentovala takto: "Pohľadom na zaslanú fotografiu sme zistili, že na infotabuli je uvedený ako koncesionár Hotel Makarska. V októbri 2020 bolo zmenené Rozhodnutie o udelení koncesie a koncesionárom je Imperial Riviera. Ide zrejme o označenie umiestnené predošlou spoločnosťou, ktoré z nám neznámych dôvodov nebolo odstránené. Ihneď po obdržaní tejto fotky sme požiadali o urgentné odstránenie tabule od spoločnosti Imperial Riviera. Podľa informácií, ktoré máme, prebieha odstraňovanie."

Dovolenkári prišli na pláž
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Podľa Dorčićovej ustanovenia o zákaze vlastného sendviča, džúsu alebo ležadla na pláži, samozrejme, nie sú v súlade s rozhodnutím o udelení koncesie a ani s pozitívnymi nariadeniami Chorvátskej republiky. "Administratívne oddelenie pre cestovný ruch a námorné záležitosti Splitsko-dalmatínskej župy je občanom k ​​dispozícii na našom webovom portáli ´Pomorsko je dobro´, prostredníctvom ktorého možno hlásiť formy potenciálnej devastácie a uzurpácie námorného majetku, ako aj potenciálne porušenia ustanovenia Rozhodnutia o udeľovaní licencie s cieľom rýchlej reakcie na koncesionára," zdôraznila.

Viac o téme: DovolenkaLežadloSlnečníkZákazChorvátskoMakarska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu