Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Americkí turisti chceli ušetriť, na Vezuv sa vybrali zakázanou cestou: Mladík spadol do krátera!

Sopka Vezuv.  Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Sopka Vezuv. Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEAPOL - Rodina chcela vyliezť na Vezuv, ale nie oficiálnou cestou, na ktorú je potrebné zakúpiť si vstupenky. Štyria americkí turisti išli zakázanou cestou, no malo to svoje následky. Dvadsaťtriročný mladík si chcel na vrchole sopky spraviť, no spadol a jeho pokus sa takmer skončil katastrofou.

Mladý Američan takmer zaplatil životom za honbu za dokonalou selfie. Podľa miestnych médií spadol minulú sobotu do krátera sopky neďaleko Neapola, zranil sa však len ľahko. 

Veľká tragédia na Floride: Náhle sa zrútila viacpodlažná budova (archívne video)

Veľká tragédia na Floride: Ľudia v šoku! Náhle sa zrútila viacpodlažná budova (Zdroj: profimedia.sk)

Ako informuje denník The Guardian, mladík a jeho traja príbuzní prenikli do ohraničenej oblasti sopky. Tam vytiahol mobil, aby si urobil selfie. Telefón sa mu ale vyšmykol z ruky a spadol do krátera. Turista sa ho však nechcel vzdať a začal zliezať dolu za ním. Bohužiaľ stratil rovnováhu a spadol asi o 15 metrov nižšie. Utrpel len pár odrenín a modrín. Jeho rodinní príslušníci informovali horských vodcov. Tí lovca selfie následne pomocou lana vytiahli z krátera. Rodina teraz čelí trestnoprávnym následkom svojho nerozvážneho konania. 

Americkí turisti chceli ušetriť,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

V roku 2017 sa podobný incident skončil smrťou

Pred zhruba piatimi rokmi istá rodina pri podobnej nehode v Taliansku toľko šťastia nemala. Rodičia a ich jedenásťročný syn zahynuli po páde do sopečného krátera západne od Neapola. Podľa úradov chlapec prekonal bariéru a následne spadol do krátera. Rodičia sa ho snažili zachrániť. Predpokladá sa, že trojica sa udusila unikajúcimi plynmi. Mladší syn zostal za bariérou a bez zranení.

Viac o téme: PádSopkaKráterSelfieVezuv
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu