Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Andách pre snehovú víchricu uviazlo asi 200 turistov a kamionistov: Naďalej pretrvávajú nepriaznivé podmienky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Inter Services Public Relations/AP)

BUENOS AIRES - Približne 200 ľudí, prevažne turistov a kamionistov, uviazlo v nedeľu počas snehovej víchrice v pohorí Andy, neďaleko argentínsko-čilských hraníc. S odvolaním sa na správy miestnych médií o tom informuje agentúra AFP.

Ďalších zhruba 120 osôb zachránili policajti a príslušníci armády v oblasti argentínskych pohraničných miest Las Cuevas a Los Penitentes - vo výške vyše 3000 metrov nad morom. "Je tu mínus desať stupňov Celzia, pričom na cestách sa nahromadilo vyše metra snehu," povedal argentínskej televízii C5N Hector Tello, predstaviteľ obce Las Heras.

Cieľom úradov je dokončiť záchranné práce do pondelka

Mohutná snehová víchrica zasiahla oblasť v sobotu, pričom zahatala horskú cestu spájajúcu Argentínu s Čile, na ktorej tak uviazlo vyše 300 vozidiel. Horský priesmyk Los Libertadores, ktorý je hraničným priechodom, úrady v dôsledku počasia uzavreli. Evakuovaných premiestnili do dočasných ubytovacích zariadení v okolitých mestách, pričom Tello povedal, že cieľom úradov je dokončiť záchranné práce do pondelka. V oblasti však naďalej pretrvávajú nepriaznivé poveternostné podmienky.

Viac o téme: TuristiAndySnehová víchrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu